Το ολοκαίνουριο RS4 Avant παρουσίασαν οι άνθρωποι της Audi, λίγες ημέρες πριν από την επίσημη πρεμιέρα του στην έκθεση της Γενεύης. Το νέο μοντέλο βασίζεται σε καινούριο πάτωμα κι έχει αρκετές σχεδιαστικές διαφορές από τον πρόγονό του.

Κάτω από το καπό τοποθετείται ένας κινητήρας V8 4,2 lt, ο οποίος αποδίδει 450 PS (30 PS περισσότερους) στις 8.250 rpm κι έχει μέγιστη ροπή 43,8 kgm από τις 4.000 rpm έως τις 6.000 rpm. Το σύνολο αυτό συνδυάζεται με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S tronic επτά σχέσεων και με το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης Quattro. Για τα 0-100 km/h το νέο RS4 Avant χρειάζεται μόλις 4,7 sec και η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Η μικτή κατανάλωση του κινητήρα δεν υπερβαίνει τα 11,0 lt/100 km.

Οι Γερμανοί βελτίωσαν κι αρκετά στοιχεία του αυτοκινήτου ώστε να βελτιώσουν τη οδηγική εμπειρία. Μερικά απ’ αυτά είναι το νέο ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης, η νέα χαμηλότερη ανάρτηση και το αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης με δίσκους 365 mm εμπρός (προαιρετικά διατίθενται και κεραμικά δισκόφρενα 380 mm με εξαπίστονες δαγκάνες.

Στο εσωτερικό υπάρχουν σπορ καθίσματα τύπου μπάκετ, στεφάνη τιμονιού επίπεδη στο κάτω μέρος κι επενδύσεις από ανθρακονήματα κι αλουμίνιο.

Φυσικά, το RS4 Avant διατηρεί και τον πρακτικό του χαρακτήρα, λόγω του station wagon αμαξώματος, καθώς ο χώρος αποσκευών του φθάνει μέχρι τα 1.430 lt.

Το ευρωπαϊκό του λανσάρισμα θα γίνει το φθινόπωρο του 2012 και η τιμή του στην Γερμανία είναι 76.600 ευρώ.

\"\"

\"\"

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook