Κάλεσμα για συμμετοχή στην φετινή Ώρα της Γης απευθύνει η WWF Eλλάδας, ζητώντας σήμερα από τον κόσμο να κατεβάσει τον διακόπτη του ηλεκτρικού για μία ώρα, από τις 20.30 έως τις 21:30 βράδυ, ευελπιστώντας να συγκεντρώσει ακόμα περισσότερες συμμετοχές σε σχέση με πέρυσι, με στόχο την ενίσχυση του αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Όλοι οι  αυτοδιοικητικοί φορείς στη Κρήτη θα συμμετέχουν για 4η χρονιά στην Ώρα της Γης κατεβάζοντας το διακόπτη στις δημόσιες υπηρεσίες ενώ οι δήμοι έχουν καλέσοι επιχειρήσεις και νοικοκυριά να πράξουν το ίδιο.

Ο Δήμος Αθηναίων συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ώρα της Γης 2012 σβήνοντας για μια ώρα τα φώτα από τις 20.30 έως τις 21.30 στο Δημαρχιακό Μέγαρο, στο δημαρχείο της Αθήνας, στην \”Τεχνόπολις\”, καθώς και σε όλα τα Πολιτιστικά Κέντρα.

Παράλληλα καλεί τους δημότες της Αθήνας να σβήσουν τα φώτα στα σπίτια τους για μια ώρα από τις 20.30 στέλνοντας το δικό τους μήνυμα συμμετοχής και δράσης.

Σβηστά θα μείνουν για μια ώρα τα φώτα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης , στον Λευκό Πύργο, στο Παλαμίδι στο Ναύπλιο και στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας, καθώς το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού συμμετέχει στην δράση της WWF «Η Ώρα της Γης 2012» και θα συσκοτίσει τα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ελλάδας.

Για ακόμη μία χρονιά θα συμμετάσχει και η Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου η οποία θα διακόψει το διακοσμητικό της φωτισμό, στις 20:30.

Ανάμεσα στις 115 χώρες που συμμετέχουν στη φετινή «Ώρα της γης» , η Ελλάδα βρίσκεται στην 3η θέση, σε μια άτυπη παγκόσμια κατάταξη χωρών ως προς τη συμμετοχή των πόλεων και φορέων τους στο θεσμό.

H Ώρα της Γης γεννήθηκε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook