Ο Γιάννης Εμμανουήλ Δαμηλάκης, καθηγητής Ιατρικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης,  με καταγωγή από την Ιεράπετρα, εξελέγη πρόσφατα Πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαίδευσης του Διεθνούς Οργανισμού Ιατρικής Φυσικής.

Η θητεία του θα είναι τριετής και η διαδικασία ανάληψης των σχετικών καθηκόντων θα πραγματοποιηθεί στο Πεκίνο από 26 έως 31 Μαΐου.

Με επιστολή του και όπως δημοσιεύει το radiolasithi.gr, ο κος Νικόλαος Καρκαβίτσας, Καθηγητής της Πυρηνικής Ιατρικής, εκφράζει τα θερμά συγχαρητήριά του και επισημαίνει πως

«αυτή η εκλογή έρχεται να διευρύνει τον κατάλογο υψηλών θέσεων ευθύνης στην Παγκόσμια Επιστημονική Κοινότητα που έχουν υποστηριχθεί από μέλη ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης».

Στο γεγονός της εκλογής του Γιάννη Δαμηλάκη, στην παρούσα κρίσιμη συγκυρία, που το κύρος της χώρας μας πλήττεται πολλαπλώς, αναφέρθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας την Τρίτη, , ο Πρόεδρος του Δ.Σ της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, πρώην Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Νίκος Χριστοφακάκης, ο οποίος εξήρε την προσωπικότητα του Γιάννη Δαμηλάκη, αναφέροντας πως η εκλογή του στην κορυφαία αυτή επιστημονική θέση τιμά την Ελλάδα, την Κρήτη, την Ιεράπετρα.

«Είναι ένα ιδιαιτέρως σημαντικό γεγονός, το οποίο αφορά σ\’ ένα διακεκριμένο επιστήμονα, ο οποίος έζησε όλα τα χρόνια της νεότητάς του στην Ιεράπετρα, στα σχολεία της οποίας και φοίτησε. Έναν πραγματικά άξιο, αλλά και σεμνό άνθρωπο, ο οποίος με πολύ μόχθο, χάρη στην προσωπική αξιοσύνη του, έχει καταλάβει τόσο σημαντικές θέσεις στην Πανεπιστημιακή ιεραρχία, χωρίς να απολέσει το ήθος, την καλοσύνη και την απλότητα που τον διέκριναν ως μαθητή».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook