Από την Δευτέρα 2 Απριλίου έως και την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012, στο χώρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Κορωναίου 9 και κατά τις ώρες 09:00 έως 14:00, θα πραγματοποιούνται οι εγγραφές για τον Β΄κύκλο του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Κρήτης, τ. Ηρακλείου.

Προεγγραφές θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα του Α.Λ.Π.: www.alp.edu.gr. Σημειώνεται ότι λόγω του περιορισμένου αριθμού σπουδαστών, θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας.

Οι εγγραφές αφορούν τον B΄κύκλο της πρώτης διδακτικής περιόδου του Α.Λ.Π. με θέμα: «Αναζητώντας τις χαμένες μας αξίες, αρχές και ηθική», ο οποίος θα ξεκινήσει την Τετάρτη 18 Απριλίου, και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 4 Ιουλίου.

Οι διαλέξεις θα είναι 3ωρης διάρκειας, και θα πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Τετάρτη (εκτός ειδικών περιπτώσεων).

Στο Α.Λ.Π. δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι οι πολίτες που το επιθυμούν, χωρίς καμιά προϋπόθεση, καταβάλλοντας το συμβολικό ποσό εγγραφής των 60 ευρώ, ενώ με την ολοκλήρωση της διδακτικής περιόδου θα λάβουν ανάλογο πιστοποιητικό παρακολούθησης. Την λειτουργία του Α.Λ.Π. διέπει κανονισμός, η τήρηση του οποίου είναι απαραίτητη για την απόκτηση του παραπάνω πιστοποιητικού.

Η αρχική φιλοδοξία, ο νέος αυτός θεσμός να αποτελέσει για το Ηράκλειο ένα κύτταρο επιστήμης και πολιτισμού, γίνεται σιγά-σιγά πραγματικότητα, αφού η συμμετοχή και στήριξη των Ηρακλειωτών ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες της διοργάνωσης.

Το γεγονός της μεγάλης επιτυχίας του Α.Λ.Π. οφείλεται πρωτίστως σε όλους τους Ηρακλειώτες που το αγκάλιασαν, και τους εκλεχτούς προσκεκλημένους εισηγητές οι οποίοι τόσο πρόθυμα ανταποκρίθηκαν θετικά και μοιράστηκαν την γνώση τους με τους σπουδαστές, καθώς και στους φορείς στήριξης αυτής της σημαντικής εκπαιδευτικής προσπάθειας, οι οποίοι είναι: Η Περιφέρεια Κρήτης, και προσωπικά ο Περιφερειάρχης κ.Σταύρος Αρναουτάκης, το Πανεπιστήμιο των Ορέων, το eiip και το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Περισσότερες πληροφορίες: κα Ελένη Βουγιούκαλου, υπεύθυνη διοργάνωσης, Τηλ.: 6936492842, και στην ιστοσελίδα: www.alp.edu.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook