Οι σαμπάνιες άνοιξαν στη Σούδα για λογαριασμό του Κισαμικού, αφού μετά το τελικό 3-0 επί του τοπικού Άρη ο σύλλογος του Καστελίου είναι και με τη… βούλα πρωταθλητής Χανίων για τη σεζόν 2011-12, βάζοντας στην τροπαιοθήκη του το 4ο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Μετά από τρεις διαδοχικές προσπάθειες χωρίς αποτέλεσμα η 4η αποδείχθηκε τελικά η… φαρμακερή και η ομάδα με το δελφίνι στο στήθος ανέβηκε στο \”θρόνο\” της Α\’ ΕΠΣΧ και θα διεκδικήσει πλέον την άνοδο της μέσα από τα μπαράζ με τις υπόλοιπες πρωταθλήτριες της Κρήτης, τις οποίες και θα… περιμένει, αφού έγινε η πρώτη που πανηγύρισε τον τίτλο.

Από νωρίς οι φιλοξενούμενοι φρόντισαν να δώσουν διαδικαστικό χαρακτήρα στο παιχνίδι, αφού στο 19\’ ο Βασαδάκης με σουτ άνοιξε το σκορ και ενώ στο 8\’ είχε προηγηθεί δικό του σουτ που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και \”έσκασε\” στο έδαφος με διαμαρτυρίες ότι πέρασε τη γραμμή η μπάλα.

Στο 24\’ από τακουνάκι του Βασαδάκη ο Ντόντα \”χόρεψε\” άμυνα και με σουτ έκανε το 0-2, για να ολοκληρωθεί ο θρίαμβος του Κισαμικού από νωρίς με τον Περράκη στο 32\’ να πλασάρει ιδανικά μετά την μπάλιά του Βασαδάκη, σε φάση που φώναξαν για φάουλ στο ξεκίνημα οι γηπεδούχοι.

Η διαφορά των πρωταθλητών από τον δεύτερο Ακρίτα πήγε στους 10 βαθμούς, αφού ο σύλλογος του Αποκόρωνα αναδείχθηκε ισόπαλος (3-3) με τον Ηρακλή στα Νεροκούρου.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας για την 16η αγωνιστική του ομίλου τίτλου η Ιωνία 2000 επιβλήθηκε στις Μουρνιές των Περιβολίων με 4-1, ενώ ο ΔΑΑΟΧ πήρε \”ανάσα\” με 3-0 απέναντι στον Κρητικό Αστέρα και σκόρερ τους Κοπάτσι και Ανδρεαδάκη (2).

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook