Στο ακουστικό τους περιμένουν οι τρεις τελευταίοι ανεξάρτητοι «γαλάζιοι» βουλευτές, ωστόσο τα περιθώρια για την επιστροφή τους αρχίζουν να εξαντλούνται.

Οι Κώστας Γκιουλέκας, Γιώργος Βλάχος και η Ελίζα Βόζενμπεργκ δρουν αυτόνομα και οι πληροφορίες τους θέλουν να συνομιλούν με στενούς συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά αλλά να μην έχουν στείλει επιστολή «μετάνοιας» προς την Συγγρού όπως έπραξαν οι τέσσερις συνάδελφοι τους που επέστρεψαν στο κομματικό «μαντρί».
 
Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν δηλαδή ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια καθώς και οι δύο πλευρές επιθυμούν ουσιαστικά την επανενταχθούν και οι τρεις αλλά ο Πρόεδρος της ΝΔ επιθυμεί να κάνουν ένα ακόμα βήμα παραπάνω το οποίο θα τους επαναφέρει στο κόμμα.

Το θετικό γι’ αυτούς και είναι κάτι που φέρεται να αναγνωρίζει ο Αντώνης Σαμαράς είναι ότι δεν μπήκαν σε καμιά ομάδα και από την πρώτη στιγμή απάντησαν αρνητικά στην πρόσκληση που δέχτηκαν από τον Πάνο Καμμένο.

Σαμαράς – Καμμένος 9-8

Από τους 21 βουλευτές που διαγράφηκαν για την καταψήφιση του νέου μνημονίου επέστρεψαν στην ΝΔ 9 και στους Ανεξάρτητους Έλληνες προσχώρησαν 8 «γαλάζιοι» βουλευτές. Οι υπόλοιποι είναι οι τρεις ανεξάρτητοι που προαναφέραμε και ο Μιχάλης Γιαννάκης που έχει δηλώσει πως δεν θα ξαναπολιτευτεί.

Την Παρασκευή το μεσημέρι ανακοινώθηκε από την ΝΔ η επανένταξη στην ΚΟ των Κώστα Παπασιώζου, Γιώργου Καρασμάνη και Γιώργου Βαγιωνά οι οποίοι έστειλαν – ο καθ’ ένας ξεχωριστά επιστολή προς τον Πρόεδρο του κόμματος. Είχε προηγηθεί η επιστροφή του Μαργαρίτη Τζίμα.

Το γεγονός ότι δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών «μπλοκάρει» τα προεκλογικά σχέδια της ΝΔ. Ωστόσο στην Συγγρού εκτιμούν πως ο Πρωθυπουργός θα προκηρύξει τις εκλογές τις επόμενες ημέρες και γι’ αυτό τον λόγο βρίσκονται όλοι σε πλήρη ετοιμότητα.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια αλλά και ονόματα που θα μετέχουν στην επιτροπή εκλογικού αγώνα της ΝΔ. Παράλληλα θα «ξετυλίγεται» σχεδόν σε καθημερινό επίπεδο η επικοινωνιακή καμπάνια της ΝΔ.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook