Νέα σημαντική επιδείνωση καταγράφεται στα ελληνικά ομόλογα αγγλικού δικαίου που προέκυψαν από την ανταλλαγή των ομολόγων στο πλαίσιο του PSI+. To spread έχει εκτοξευθεί στις 1890 μονάδες βάσης.

Οι τιμές των νέων ομολόγων υποχωρούν απόρροια τόσο της ασάφειας που υπάρχει ακόμη με την λειτουργία των ελληνικών CDS τα οποία δεν έχουν δεσμευτικές τιμές, όσο και των πωλήσεων που σημειώνονται καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι τα ελληνικά ομόλογα μπορεί να υποστούν και νέο haircut.

Τα νέα ελληνικά ομόλογα που διαπραγματεύονται στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες είναι 20 και οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται είναι είτε σε μεμονωμένα ομόλογα είτε ταυτόχρονα και στα 20.

Εσχάτως παρατηρείται κάτοχοι των ομολόγων να πραγματοποιούν ταυτόχρονα συναλλαγές και στα 20 νέα ελληνικά ομόλογα.

Μεσοσταθμικά μπορεί να ειπωθεί ότι η τιμή αγοράς των 20 νέων ομολόγων βρίσκεται στις 18,5 μονάδες βάσης και η τιμή πώλησης στις 19,5 μονάδες βάσης.

Όσον αφορά ενδεικτικά ορισμένα ομόλογα επιβεβαιώνεται η τάση της πτώσης των τιμών.

Στο ομόλογο λήξης 20 Φεβρουαρίου 2023 η τιμή αγοράς και πώλησης κινείται μεταξύ 24 και 25,25 μονάδες βάσης ή απόδοση 20,28%.

Στο ομόλογο λήξης 20 Φεβρουαρίου 2042 η τιμή αγοράς και πώλησης κινείται μεταξύ 18 και 19,5 μονάδες βάσης ή απόδοση 16,80%.

Οι περισσότεροι ξένοι οίκοι μεταξύ αυτών της UBS, Barclays, Pimco, Citigroup έχουν συστήσει πώληση των νέων ελληνικών ομολόγων.

bankingnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook