Σε μία εκπομπή που στην κυριολεξία άφησε εμβρόντητους όσους την παρακολούθησαν, ο Μανώλης Κονταρός θύμισε σε όλους τι πάει να πεί δύναμη της θέλησης, τι πάει να πεί αδάμαστη Κρητική ψυχή!

Καλεσμένος της Μπήλιως Τσουκαλά στην εκπομπή «Έχει γούστο» στη ΝΕΤ, τραγούδησε μεταξύ φίλων και συνεργατών για τη ζωή, για το περίσσευμα καρδιάς και ψυχής που διαθέτει, αλλά και για τον τιτάνιο αγώνα που έδωσε, προκειμένου να κερδίσει το στοίχημα και να σταθεί ξανά στα πόδια του μετά το ατύχημα, το Δεκέμβριο του 2010, που τον άφησε σε αναπηρικό καροτσάκι για έξι μήνες.

Όταν ρωτήθηκε γιατί, μετά από το ατύχημα, πέρασε πολύς καιρός να πάει στην Κρήτη, απάντησε: “‘Αργησα να πάω στην Κρήτη, γιατί είχα υποσχεθεί στους γονείς μου, ότι θα έμπαινα στο σπίτι μας όρθιος. Κι αυτό δεν μπορούσε να γίνει τους πρώτους μήνες με την θεραπεία, που έπρεπε να κάνω στη Γερμανία, αργότερα στην Αθήνα και στο εξοχικό του πεθερού μου στο Λουτράκι”.

Κοντά του στην επάνοδό του στα καλλιτεχνικά δρώμενα, ήταν ο δημοφιλής τραγουδιστής Κώστας Μακεδόνας ο οποίος στάθηκε δίπλα του την πρώτη ημέρα του ατυχήματος δίνοντας του θάρρος, καθώς και εκείνος πέρασε την ίδια περιπέτεια. Οι δυο καλλιτέχνες τραγούδησαν για πρώτη φορά μαζί στο στούντιο του « Έχει Γούστο», ενώ τους παρακολουθούσε και τους καμάρωνε, ο Χειρουργός Ορθοπεδικός κ. Ιωάννης Βαλαβάνης, ο γιατρός που χειρούργησε και τους δυο στην σπονδυλική στήλη .

Στο πλατό της εκπομπής βρέθηκε και ο πολύ καλός φίλος του Μανώλη , ο συνάδελφος του Μάνος Πυροβολάκης, όπου τραγούδησαν μαζί τραγούδια της Κρήτης, ο πρώτος με το λαούτο και ο δεύτερος με την λύρα του. Στην τηλεοπτική παρέα δήλωσε παρών και ο Μάριος Φραγκούλης, μεταφέροντας και τις ευχές του μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός οτι ο Μανώλης Κονταρός ήταν όρθιος καθ\’όλη τη διάρκεια της εκπομπής, ενώ πριν το τέλος, προχώρησε σε μια πρόταση που δείχνει το μεγαλείο της ψυχής του. «Μπαίνοντας μπροστά», κάλεσε τους συναδέλφους του που βρίσκονταν μαζί του στο Studio, να πραγματοποιήσουν μια συναυλία, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ανέγερση ενός κέντρου αποκατάστασης ατυχημάτων, στη γενέτειρά του, τα Χανιά.

Για τον Μανώλη Κονταρό μίλησε ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραμέρος, με τον οποίο μοιράζονται το ίδιο πάθος για τον Ολυμπιακό αλλά και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων Μανώλης Πατεράκης, ο οποίος εστίασε στην ευρεία αποδοχή που έχει ο Μανώλης από τους Κρητικούς και την ομογένεια! Άλλωστε κατά τη διάρκεια της εκπομπής έφθαναν μηνύματα απο όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου, μηνύματα αγάπης, συμπαράστασης και θαυμασμού, για τον Μανώλη!

Αφορμή για αυτήν την όμορφη τηλεοπτική παρέα ήταν η πρώτη επανεμφάνιση του Μανώλη στην σκηνή, που θα γίνει σε έναν χώρο με ιδιαίτερη σημασία για την καριέρα του.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης θα εμφανιστεί το Σάββατο του Λαζάρου στις 7 Απριλίου, μια συμβολική ημέρα, στην σκηνή από όπου ξεκίνησε την καριέρα του πριν από 25 χρόνια στο κέντρο «Κονταρός» στις Βρύσες Αποκορώνου, στην Κρήτη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook