Έκκληση στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο να μην ενδώσει στην προεκλογική λογική και να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό στις μεταρρυθμίσεις απηύθυνε από την Κομοτηνή η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε συνέντευξή τύπου που παραχώρησε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Ροδόπη, προειδοποίησε πως ένας μήνας προεκλογική περίοδος είναι αρκετός για να τιναχθεί ένα ολόκληρο πρόγραμμα στον αέρα και αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών τις οποίες χαρακτήρισε εξαιρετικά κρίσιμες για το μέλλον των επόμενων γενεών.

"Για πρώτη φορά ουσιαστικά, εμμέσως πλην σαφώς, οι Έλληνες καλούνται να επιλέξουν αν θέλουν να μείνουν στην ευρωπαϊκή πορεία, εάν θέλουν να μείνουν στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης ή εάν θέλουν να πειραματιστούν με άλλες υποσχέσεις λαϊκιστικές και δημαγωγίες οι οποίες δυστυχώς θα οδηγήσουν την Ελλάδα στη επιστροφή στη δραχμή", είπε συγκεκριμένα η κα Μπακογιάννη.

Παράλληλα είπε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία δεν επέτρεψε στον εαυτό της το δρόμο του λαϊκισμού και της δημαγωγίας και είναι το μόνο κόμμα που δεν μπορεί να κατηγορηθεί για ασυνέπεια καθώς από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα λέει τα ίδια πράγματα.

Επιπλέον ανέφερε βασικές προτάσεις της όπως τα χρήματα που δίνονται για το πολιτικό σύστημα να μειωθούν κατά 50% όπως και τα έξοδα της Βουλής, να καταργηθεί η βουλευτική ασυλία και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και να υπάρξουν ρυθμίσεις στα δάνεια των νοικοκυριών.

Επεσήμανε επίσης ότι ο μόνος τρόπος για να υπάρξουν δουλειές είναι να γίνουν επενδύσεις και μίλησε για τις ειδικές ζώνες οικονομικής ανάπτυξης και την υλοποίηση βασικών προγραμμάτων που έχουν καθυστέρηση όπως για παράδειγμα τα γεωθερμικά πεδία στη Θράκη.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής εκτίμησε ότι το κόμμα της θα είναι η έκπληξη των εκλογών και θα είναι σίγουρα στη Βουλή και ανακοίνωσε τα ονόματα των υποψηφίων της στο ψηφοδέλτιο στη Ροδόπη.

Πρόκειται για τη Μαρία Γιαμουστάρη, τον Ιλχάν Αχμέτ, το Νίκο Χατζηκωνσταντίνου, το Χρήστο Μαχαίρα και τον Αντέμ Χατζηαχμέτ.