Την διαδικασία των πλέϊ οφ θα χρειαστεί να περάσουν και φέτος οι ομάδες της Α1 ΕΠΣΗ προκειμένου να αναδειχθεί η πρωταθλήτρια ομάδα που στη συνέχεια θα πάρει μέρος στα μπαράζ ανόδου μεταξύ των τεσσάρων πρωταθλητών των Ενώσεων για να αναδειχθεί ο πρωταθλητής Κρήτης που θα παίξει του χρόνου στη Δ΄ Εθνική.

Η διεξαγωγή των μπαράζ στην Α1 ΕΠΣΗ για την ανάδειξη του πρωταθλητή «κλείδωσε» το Σάββατο στα Μάλια όπου σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι ο τοπικός ΠΑΝΟΜ έκοψε δύο πολύτιμους βαθμούς από την πρωτοπόρο Α.Ε.Κατσαμπά αφού ήρθε ισόπαλος 3-3 παίρνοντας παράλληλα ο ίδιος ένα βαθμό χρυσάφι στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή του στην κατηγορία.

Μια αγωνιστική λοιπόν πριν το τέλος η γκέλα της Α.Ε.Κατσαμπά στα Μάλια της στοίχησε αρκετά καθώς στην 30η αγωνιστική υποδέχεται στον Καρτερό τον Αλμυρό και αν είχε κερδίσει στα Μάλια και έπαιρνε το τρίποντο και κόντρα στην ομάδα του Γαζίου τότε θα κατακτούσε τον τίτλο χωρίς να χρειαζόταν να μπει στην διαδικασία των μπαράζ αφού η διαφορά θα ήταν στο +9.

Ο Αλμυρός από την άλλη με τη νίκη του με 4-2 στο ντέρμπι με τον Κόρακα κλείδωσε την 2η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με την ομάδα της Πόμπιας να παραμένει στην 3η θέση αλλά να κινδυνεύει να νιώθει πλέον καυτή την ανάσα του Α.Ο Τυμπακίου που βρίσκεται στην 4η θέση μετά την πολύ σπουδαία εκτός έδρας νίκη που πέτυχε στη Μυρτιά επί του Αστέρα με 2-3. Έτσι Α.Ε.Κατσαμπά, Αλμυρός , Κόρακας και Α.Ο Τυμπακίου θα αναμετρηθούν στα πλέϊ οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή στην Α1 κατηγορία της ΕΠΣΗ.

Στη μάχη για την ουρά της βαθμολογίας η Δόξα Γαλιάς είναι αυτή που θα ακολουθήσει τα Δειλινά και το Λίντο στην Α2 κατηγορία της ΕΠΣΗ μετά την ήττα σοκ που γνώρισε σήμερα στο γήπεδο των Μοιρών με 1-2 από την αδιάφορη βαθμολογικά Μινωϊκή και πλέον θα πρέπει να περιμένουμε την διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής για να μάθουμε και την τέταρτη ομάδα που θα υποβιβαστεί.

Μετά τα σημερινά αποτελέσματα τρεις ομάδες είναι αυτές που θα παλέψουν την 30η αγωνιστική για την αποφυγή του υποβιβασμού. Ο Κεραυνός που βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη με 31 βαθμούς μετά την σημαντική εκτός έδρας νίκη με 1-3 που πήρε στο Μαρτινέγκο επί του Εθνικού, ο ΕΓΟΗ που βρίσκεται στην 12η θέση και πάνω από την ζώνη με 32 βαθμούς μετά τη νίκη του επί του Λίντο με 3-1 και ο ΠΑΝΟΜ που είναι στην 11η θέση έχοντας 33 βαθμούς μετά την ισοπαλία (3-3) που πήρε στα Μάλια επί της πρωτοπόρου Α.Ε.Κατσαμπά.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας οι Μοίρες πέτυχαν την πιο ευρεία νίκη της αγωνιστικής συντρίβοντας με το εντυπωσιακό 6-2 την Γαρίπα μέσα στην έδρα της , ενώ ο Ρωμανός κέρδισε άνετα με 0-3 εκτός έδρας την ουραγό ομάδα των Δειλινών.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής στην Α1 κατηγορία της ΕΠΣΗ :

ΠΑΝΟΜ – Α.Ε.Κατσαμπά 3-3

Δειλινά – Ρωμανός 0-3

Δόξα Γαλιάς – Μινωϊκή 1-2

Γαρίπα – Μοίρες 2-6

Αλμυρός – Κόρακας 4-2

Αστέρας Μυρτ. – Α.Ο Τυμπακίου 2-3

Εθνικός – Κεραυνός 1-3

ΕΓΟΗ – Λίντο 3-1

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook