• Ακόμη ένα νέο ηλικιακά θύμα προστέθηκε στη λίστα αυτών που έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο της Ηπείρου. Ένας 22χρονος, χθες τα ξημερώματα στα Γιάννινα σκοτώθηκε, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο ήταν συνοδηγός, ξέφυγε από την πορεία του στην περιοχή του Μώλου και έκοψε στα δυο κολώνα της ΔΕΗ!

Από τη σφοδρή σύγκρουση, ο 24χρονος οδηγός του οχήματος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά και δίνει μάχη για τη ζωή του στο Νοσοκομείο. Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων, ενώ είναι χαρακτηριστικό, ότι πολλά συντρίμμια από το αυτοκίνητο βρέθηκαν σε μεγάλη απόσταση από το τόπο του συμβάντος, κάτι που αποδεικνύει τη σφοδρότητα με την οποία έγινε η σύγκρουση.

Μειωμένα…

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με χθεσινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) μειωμένα εμφανίζονται τα τροχαία στην Ήπειρο τον φετινό Ιανουάριο, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2011.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ., στην Ήπειρο η μείωση των τροχαίων ανήλθε σε 25% (συνέβησαν 6 έναντι 8 πέρυσι).

Από τα 6 τροχαία ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, έναντι 2 που είχαν σκοτωθεί το 2011, ενώ φέτος 5 άτομα τραυματίστηκαν, έναντι 14 πέρυσι. Σε όλη τη χώρα, παρατηρήθηκε μείωση των τροχαίων κατά 10,2%.

Η κυκλοφορία…

Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί, ότι με την κίνηση στα πρατήρια βενζίνης να έχει μειωθεί ακόμη και ως 40% στην Ήπειρο, αφού η αμόλυβδη σχεδόν αγγίζει τα 2 ευρώ, έχει μειωθεί αντίστοιχα και η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή μας, κάτι που είναι εμφανές, τόσο σε εθνικούς δρόμους, όπως στην Εγνατία, όσο και μέσα στις πόλεις.

Υπό αυτό το πρίσμα, μπορεί να εξηγηθεί η μείωση των τροχαίων στην περιοχή μας, δεν παύει όμως η οδική ασφάλεια να αποτελεί έναν τομέα, στον οποίο άμεσα η Πολιτεία οφείλει να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα, αφού τα τροχαία, είτε σε εθνικούς δρόμους, είτε μέσα σε πόλεις θα πρέπει να μειωθούν ακόμη περισσότερο και φυσικά ευχή όλων είναι να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα στο βωμό της ασφάλτου…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook