Ρεαλιστικό στόχο θεωρεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος την πρωτιά του ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές, ανεξαρτήτως των δημοσκοπήσεων, που δεν έχουν και τόσο αισιόδοξα μηνύματα για το κόμμα του.

\”Αν θέλουμε να μείνουμε στην ευρωζώνη και να ξεπεράσουμε την κρίση με όσο γίνεται μικρότερες απώλειες για την κοινωνία, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι στην πρώτη θέση. Ο στόχος αυτός είναι ρεαλιστικός, γιατί οι πολίτες προβληματίζονται και παίρνουν τις αποφάσεις τους από τώρα ως τις εκλογές\” δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξη του στο Έθνος της Κυριακής.

Αφού χαρακτήρισε τις επερχόμενες εκλογές ως \”τις πιο κρίσιμες μετά το 1974\”, έκανε λόγο για την πιθανότητα λήψης νέων σκληρών μέτρων: \”Στόχος και υποχρέωσή μας είναι να αποφύγουμε τις οριζόντιες περικοπές και ιδίως τις περικοπές μισθών και συντάξεων. Αυτό κάποιοι άλλοι το λένε με ευκολία. Εμείς προσθέτουμε το πώς μπορεί πράγματι να επιτευχθεί\”.

Συνεχίζοντας, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη ανανέωσης στο ΠΑΣΟΚ: \”Χρειαζόμαστε μια Εθνική Ελλάδος. Άρα θα κυβερνήσουμε με έναν συνδυασμό και από έμπειρα και από νέα στελέχη και από στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και από προσωπικότητες εκτός ΠΑΣΟΚ, καταξιωμένους και έτοιμους να εκτελέσουν αποτελεσματικά συγκεκριμένες κυβερνητικές αποστολές\”.

Ολοκληρώνοντας, επιτέθηκε στη ΝΔ, επισημαίνοντας ότι \”υπάρχουν πολλοί που παίζουν με την τύχη της χώρας\” και κατέληξε: \”Γι\’ αυτό ο κάθε πολίτης πρέπει να σκεφτεί ποιος είναι αυτός που του προτείνει κάτι υπεύθυνο, ασφαλές, συγκεκριμένο, εφικτό και ποιος είναι αυτός που απλώς δημαγωγεί, λαϊκίζει ή θέλει να αντλήσει μικροκομματικά εκλογικά οφέλη\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook