Η πόλη της Φιλαδέλφεια, το Μπεϊκερσφίλντ και το Φρέσνο στην Καλιφόρνια, είναι οι πιο τοξικές πόλεις των ΗΠΑ, σύμφωνα με νέα μελέτη, που ερευνά την ποιότητα του αέρα αλλά και του νερού στις μεγαλουπόλεις.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη μελέτη, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα forbes.com, η πόλη της Φιλαδέλφεια, όπου έχουν την έδρα τους τουλάχιστον 50 μεγαλοεπενδυτικές εταιρείες, έχει νερό  χαμηλής ποιότητας, καθώς και βαρύ φορτίο τοξικών αποβλήτων στην ατμόσφαιρα.

Η Νέα Υόρκη και το Μπατόν Ρουζ της Λουϊζιάνα, συμπληρώνουν την πεντάδα των πιο επιβαρυμένων πόλεων, από τοξικά απόβλητα, στις ΗΠΑ.

Οι δείκτες, που βοήθησαν την ομάδα που προχώρησε στην καταμέτρηση των στοιχείων, να συντάξουν τη λίστα, αναφέρονται στην ύπαρξη περιοχών αποθήκευσης επικίνδυνων για την υγεία υλικών, στο παρατηρητήριο της ποιότητας του εισπνεόμενου αέρα, στο παρατηρητήριο τοξικών αποβλήτων και στη μέτρηση του ποσοστού των επικίνδυνων υλικών, που ανακυκλώνονται πριν αποβληθούν ή όχι, από τις τοπικές βιομηχανίες.

«Πάντως, επειδή μία πόλη παρουσιάζει υψηλή τοξική διάχυση, αυτό δεν οδηγεί αυτόματα στο συμπέρασμα ότι οι κάτοικοί της διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο προσβολής από καρκινοπάθειες, που σχετίζονται με την ύπαρξη τοξικών παραγόντων», αναφέρεται στην έρευνα.


ΑΠΕ