Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας/ Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το Δήμο Ηρακλείου διοργάνωσαν μια εξαιρετικά επιτυχημένη ενημερωτική ημερίδα , με τίτλο:

\”Τα κοινωνικο-οικονομικά οφέλη του διαδικτύου και η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο\”

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την ευγενική προσφορά της χορηγού εταιρείας hellas online, χτες στο Ηράκλειο στην Αίθουσα Ανδρόγεω, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης – Διαφάνειας του Δήμου Ηρακλείου.

Κεντρικος ομιλητής ήταν ο δντης της Δίωξης Ηλ εγκλήματος Μάνόλης Σφακιανάκης και στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

.Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση του πολίτη για τη δύναμη του διαδικτύου, καθώς και η ευαισθητοποίησή του, μέσα από τη διαδραστική του συμμετοχή, ως προς τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγηση σε αυτό.

Επίσης είχε σκοπό την προβολή της δραστηριότητας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκληματικών και αντικοινωνικών συμπεριφορών, που διαπράττονται μέσω του διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Την εκδήλωση που στέφθηκε απο απόλυτη επιτυχία παρακολούθησε πλήθος κόσμου,όλων των ηλικιών, ενώ στο τέλος υπήρξε πλήθος ερωτήσεων που απαντήθηκε απο τον κύριο Σφακιανάκη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γεν Αστυνομικός Δ/ντης Κρήτης,ο Αστυνομικός Δ/ντης Ηρακλείου ,οι Βουλευτές Στρατάκης και Αυγενάκης,ο πρώην Νομάρχης Ηρακλείου Δ Σαρρής, Αντιδήμαρχοι Ηρακλείου,καθως επίσης ο περιφερειακός Δντης εκπαίδευσης , ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ και ο πρόεδρος του PALSO Γ Χατζηδάκης,και πλήθος αξιωματικών της τοπικής ΕΛ.ΑΣ.

Σήμερα Κυριακή, 1 Απριλίου 2012 και ώρα 19:00, η ίδια εκδήλωση θα λάβει χώρα στα Χανία στο «Νεώριο Μώρο», με τη συνεργασία των Εκπαιδευτηρίων Θεοδωρόπουλου και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανιών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook