Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στη Φραγκφούρτη, στη διάρκεια διαμαρτυρίας για την πολιτική λιτότητας που επιβάλλουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις χώρες της Μεσογείου.

Στη διάρκεια των συγκρούσεων ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά από πέτρες που εκτοξεύτηκαν εναντίον του και νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Η αστυνομία δεν διευκρίνισε αν κινδυνεύει η ζωή του.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, περίπου 4.300 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της οργάνωσης Μ-31 (για την 31η Μαρτίου) στο πλαίσιο της «ευρωπαϊκής ημέρας δράσης κατά του καπιταλισμού».

Οι οργανωτές της κινητοποίησης πάντως κάνουν λόγο για 6.000 διαδηλωτές, «τουλάχιστον 200 συλλήψεις και πολλούς τραυματίες».

«Πολλοί άνθρωποι έχουν μώλωπες, υπάρχει τουλάχιστον ένας με κάταγμα και πολλοί αισθάνθηκαν αδιαθεσία από τα δακρυγόνα που χρησιμοποίησε η αστυνομία» εξήγησε εκπρόσωπος της Μ-31.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, τα πράγματα πήραν άσχημη τροπή επειδή αστυνομικοί οπλισμένοι με γκλομπ παρενέβησαν, όταν οι διαδηλωτές έριξαν μπογιά στην πρόσοψη του κτιρίου της ΕΚΤ.

Μέχρι εκείνο το σημείο «ήμασταν ικανοποιημένοι από την εξέλιξη της διαδήλωσης και από τον αριθμό των ανθρώπων που ήρθαν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των μεσογειακών χωρών που πλήττονται από την πολιτική της λιτότητας» πρόσθεσε.

«Κατανοώ τους ανθρώπους που έριξαν τη μπογιά, μολονότι δεν ήταν αυτός ο στόχος της διαδήλωσης. Όμως αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε να διαλυθεί η διαδήλωση και μικρές ομάδες σκορπίστηκαν στην πόλη» κατέληξε.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες από την αστυνομία για τον αριθμό των τραυματιών, ούτε για τον αριθμό των συλλήψεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook