Εκατοντάδες διαδηλωτές επιχείρησαν σήμερα να εισβάλουν στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όμως απωθήθηκαν από την αστυνομία που προχώρησε σε 483 συλλήψεις \”Κανείς από τους διαδηλωτές δεν μπήκε στην έδρα του ΝΑΤΟ.

Συλλάβαμε 483 άτομα. Όλοι θα αφεθούν ελεύθεροι το βράδυ\”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας των Βρυξελλών, Κρίστιαν Ντε Κόνινκ.

Οι διαδηλωτές, που είχαν φτάσει στις Βρυξέλλες από κάθε γωνιά της Ευρώπης, από τη Σουηδία, τη Φινλανδία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Βρετανία, ακόμη και την Τουρκία, ήταν στην πλειονότητά τους νέοι.

Περίπου 500-600 αστυνομικοί τους περίμεναν έχοντας πάρει θέσεις κατά μήκος του περιβόλου που προστατεύει την έδρα του ΝΑΤΟ και το γειτονικό γενικό επιτελείο του βελγικού στρατού.

Γύρω στις 15:30 (ώρα Ελλάδας) οι διαδηλωτές άρχισαν να τρέχουν κατά κύματα προς το στόχο τους και ορισμένοι κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να σκαρφαλώσουν στα κιγκλιδώματα που περιέβαλαν το κτίριο.

Όμως η επέμβαση των έφιππων αστυνομικών, σε συνεργασία με τους πεζούς συναδέλφους τους, έδωσε τέλος στην επιχείρηση.

Ακόμη και αν είχαν καταφέρει να περάσουν το εμπόδιο αυτό, σε μικρή απόσταση ανέμεναν άλλοι αστυνομικοί, και δύο ειδικά οχήματα εκτόξευσης νερού υπό πίεη για να τους \”υποδεχτούν\”.

Αναμένοντας να τους μεταφέρουν στις κλούβες, οι συλληφθέντες, ορισμένοι από τους οποίους ήταν ντυμένοι κλόουν ή κρατούσαν ταμπούρλα, φώναζαν συνθήματα όπως \”Όχι άλλο ΝΑΤΟ\” και \”Θέλουμε ειρήνη τώρα\”.

Σύμφωνα με τον Ντε Κόνινκ, δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, ούτε αναφέρθηκαν ζημιές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook