«Ατυχές» χαρακτηρίζει το υπουργείο Οικονομικών δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας Τύπος της Κυριακής, που κάνει λόγο για «ασυλία στη φοροδιαφυγή» και «θάψιμο πορίσματος επιτροπής».

Το δημοσίευμα αναφέρεται σε πόρισμα επιτροπής η οποία συστάθηκε μετά από απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου για την διερεύνηση των τεχνικών προδιαγραφών αναβάθμισης των Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (ΦΗΜ), ώστε μεταξύ άλλων, να διασυνδεθούν με την ΓΓΠΣ.

Όπως υποστηρίζει το ΥΠΟΙΚ, «από την υποβολή του πορίσματος τον Σεπτέμβριο 2011 έως και σήμερα, έχουν συνεργαστεί οι αρμόδιες υπηρεσιακές μονάδες για την σύνταξη τριών Υπουργικών Αποφάσεων που καθορίζουν τις τεχνικές λεπτομέρειες». Οι αποφάσεις, διευκρινίζει το υπουργείο στη σχετική του ανακοίνωση, είναι προς υπογραφή από τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Παντελή Οικονόμου.

Επισημαίνει ακόμη, ότι το υπουργείο «είναι υποχρεωμένο να υποβάλλει τις τεχνικές προδιαγραφές σε διαβούλευση στην ΕΕ, πράγμα το οποίο επιβάλλει καθυστέρηση 6 μηνών στην διαδικασία».

«Σε μια προσπάθεια να επισπευθούν οι αναγκαίες προσαρμογές, και σε συνεννόηση με τις κατασκευάστριες εταιρίες ΦΗΜ, το Υπουργείο θα προχωρήσει άμεσα στην θεσμοθέτηση των προδιαγραφών και θα θεσμοθετήσει τις όποιες προσαρμογές λόγω των παρατηρήσεων της Ευρωπαϊκής διαβούλευσης, με νεότερη Υπουργική Απόφαση», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Συνεπώς, καταλήγει, είναι «προφανές ότι το δημοσίευμα και κυρίως η προσπάθεια να εμφανιστεί ως «καταγγελία» κατά του μέχρι πριν από λίγο διάστημα Υπουργού Οικονομικών είναι απολύτως ατυχής».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook