Υπάρχουν κάποιες ώρες μέσα στην ημέρα που νιώθουμε πως πεινάμε. Το μεγαλύτερο, όμως, λάθος που κάνουμε οι περισσότερες από εμάς είναι να αγνοούμε εκείνον τον ήχο- alert που κάνει το στομάχι μας πιστεύοντας ότι έτσι χάνουμε κιλά! Όπως ήδη είπαμε, αυτό είναι λάθος! Φανταζόσουν ποτέ ότι αν εκείνη την στιγμή έτρωγες σοκολάτα θα σου έκανε μόνο καλό; Κι όμως, ισχύει! Διάβασε εδώ τα 5 σνακ που μας χαρίζουν τόνωση και ομορφιά και βαλ\’ τα οπωσδήποτε στο πιάτο σου από… τώρα!

\"\"1 χούφτα ξηροί καρποί: φουντούκια, αμύγδαλα, καρύδια… Πηγή πρωτεϊνών, ινών, μεταλλικών στοιχείων και Βιταμινών B και E. Πλούσια σε ακόρεστα έλαια, παρέχουν μέγιστη ενέργεια και 0 χοληστερόλη.

1 χούφτα  αποξηραμένα φρούτα: αποξηραμένα βερίκοκα, σύκα, δαμάσκηνα… Ένα συμπύκνωμα φυσικών σακχάρων, Βιταμίνης B και, κυρίως, μεταλλικών στοιχείων – 3 ως 5 φορές μεγαλύτερη ποσότητα από ό,τι στα νωπά φρούτα. Ιδανικό σνακ πριν ή μετά από έντονη σωματική ή πνευματική προσπάθεια.

1 χούφτα  καρποί γκότζι (goji berries): από όλα τα τρόφιμα, είναι τα πλουσιότερα σε αντιοξειδωτική και καροτενοειδή. Περιέχουν 400 φορές μεγαλύτερη συγκέντρωση Βιταμίνης C από τα πορτοκάλια, και είναι θαυμάσια πηγή μαγνησίου για την καταπολέμηση του στρες και της ξαφνικής κούρασης.

1 κομμάτι μαύρης σοκολάτας: Σας ανακουφίζει και ταυτόχρονα σας κάνει καλό! Υπό την προϋπόθεση ότι περιέχει τουλάχιστον 70% κακάο, η μαύρη σοκολάτα είναι εξαιρετική πηγή μαγνησίου που βοηθά στην καταπολέμηση του στρες και της κούρασης.

1 μικρό τσαμπί μαύρα σταφύλια: Πλούσια σε πολυφαινόλες, ολιγοστοιχεία και μεταλλικά στοιχεία, τα μαύρα σταφύλια τονώνουν τους μύες και τα νεύρα. Επίσης, ενισχύουν την ελαστίνη του επιδερμίδας.

tlife.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook