Την αισιοδοξία του ότι «το λιμάνι της Σούδας θα είναι καθ’ όλα έτοιμο για να υποδεχτεί, σε ένα μήνα, το πρώτο κρουαζιερόπλοιο», εξέφρασε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, κατά την διάρκεια επίσκεψης, σήμερα Τρίτη 1 Μαρτίου 2011, το πρωί, στο χώρο του πολυχρηστικού λιμένα.

Ο Δήμαρχος Χανίων, είχε την ευκαιρία να εξετάσει επιτόπου τα προβλήματα τα οποία πρέπει το αμέσως χρονικό διάστημα να αντιμετωπιστούν, «ώστε το λιμάνι της Σούδας, να καταστεί ασφαλές και οι πρώτοι επισκέπτες να αποκομίσουν τις καλύτερες εντυπώσεις».

«Αύριο, ξεκινούν οι εργασίες για την ασφαλτόστρωση και τον εξωραϊσμού του χώρου. Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Δήμαρχος.

Ο κ. Σκουλάκης, για μία ακόμη φορά τόνισε το μέγιστο ενδιαφέρον του Δήμου Χανίων για το θέμα της κρουαζιέρας, με στόχο την καθιέρωση της Σούδας σε σταθμό κρουαζιέρας (λιμάνι εκκίνησης και κατάληξης), γεγονός, όπως είπε, τεράστιας οικονομικής και αναπτυξιακής σημασίας για το Νομό, την Κρήτη αλλά και γενικότερα τον Ελληνικό τουρισμό.

Επίσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της συμμετοχής του Δήμου Χανίων, με δικό του περίπτερο, στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Κρουαζιέρας «Cruise shipping Maiami» η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μαϊάμι από 14 έως 17 Μαρτίου 2011, όπου «θα έχουμε τη δυνατότητα να προβάλλουμε τον τόπο μας και τις ομορφιές του, με στόχο την προσέγγιση μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών».

Σε δηλώσεις του εξάλλου, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων κ. Γιώργος Πρωϊμάκης αναφέρθηκε στα έργα της περίφραξης (για λόγους ασφάλειας κατά τη διάρκεια ελλιμενισμού των κρουαζιερόπλοιων), ασφαλτόστρωσης, βαφής κρηπιδωμάτων και εξωραϊσμού των αποθηκών που ξεκινούν αύριο, ενώ όπως πρόσθεσε, στα τέλη του επόμενου έτους θα ξεκινήσουν οι εργασίες της συνολικής αναβάθμισης του Λιμανιού της Σούδας, σύμφωνα με τη μελέτη που έχει ήδη δημοπρατηθεί.

Ακολούθησε σύσκεψη στο Λιμεναρχείο Σούδας, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Λιμενάρχη, προϊσταμένου Τελωνείου Χανίων, τουριστικών πρακτόρων, Σύλλογο Καταστηματαρχών Σούδας, κ.α.), κατά τη διάρκεια της οποίας ο Δήμαρχος Χανίων, ζήτησε τον ορισμό χρονοδιαγράμματος για την εκτέλεση των έργων και παρεμβάσεων που πρέπει να πραγματοποιηθούν στο Λιμάνι της Σούδας και την ευρύτερη περιοχή καθώς και την αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος αυτού.

Για μία ακόμη φορά εκφράσθηκε η ανάγκη επίλυσης του κυκλοφοριακού προβλήματος της περιοχής με την εξεύρεση και τον σχεδιασμό ελεύθερων χώρων στάθμευσης εντός της λιμενικής ζώνης και απώτερο στόχο την αποσυμφόρηση της Πλατείας της Σούδας, ενώ έγινε αναφορά και σε μία σειρά από άλλα θέματα όπου πρέπει να δοθεί βαρύτητα, όπως η καθαριότητα, η ασφαλής διακίνηση των επιβατών κ.α.
Σημειώνεται ότι τον Δήμαρχο Χανίων, συνόδευαν στην επίσκεψή του οι αντιδήμαρχοι κ. Νίκος Ξυνίδης και Χρυσούλα Χατζηδάκη καθώς και η εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα τουρισμού Μαρία Κοκκινάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook