Ακόμη… σπάνε το κεφάλι τους οι αξιωματικοί του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστική Υπηρεσίας Τρικάλων, προσπαθώντας να καταλάβουν τι ώθησε μια 79χρονη γυναίκα να βάλει φωτιά σε ένα χοντρό μάτσο χαρτονομίσματα των 100 ευρώ μέσα στο σπίτι της στην περιοχή Ζηλευτή, με αποτέλεσμα να αρπάξουν τα ρούχα της και να υποστεί βαριά εγκαύματα!

Η ίδια η γριούλα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Τρικάλων και δεν είναι σε θέση να καταθέσει. Ο 90χρονος σύζυγός της δήλωσε ότι δεν μπορεί να εξηγήσει τους λόγους που την έκαναν να ρίξει τα χρήματα σε έναν κάδο απορριμμάτων και να τα ποτίσει με πετρέλαιο για να βάλει φωτιά. Αλλά ούτε και τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας –που δεν βρίσκονταν στο σπίτι εκείνη την ώρα- μπορούν να εξηγήσουν το κίνητρο της μητέρας τους.

Έτσι, παραμένει μυστήριο τόσο το γιατί το έκανε, αλλά και πόσα χρήματα έκαψε τελικά! Οι πυροσβέστες που έφτασαν ειδοποιημένοι από τους γείτονες οι οποίοι άκουσαν τις απεγνωσμένες κραυγές της 79χρονης, βρήκαν πολλά καμένα χαρτονομίσματα και άλλα 1.400 ευρώ που δεν είχε προλάβει να κάψει.

Η μόνη πιθανή εξήγηση είναι ότι η ηλικιωμένη πάσχει από άνοια, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώνουν οι δικοί της. Έτσι, όλοι ελπίζουν ότι αν ξεπεράσει τον άμεσο κίνδυνο, ίσως δώσει η ίδια την εξήγηση.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook