Ανοδικά ξεκίνησε η Ευρώπη καθώς η Γερμανική αγορά προηγείται με κέρδη της τάξεως του 0,70% κι ακολουθούν Παρίσι και Λονδίνο. Ελαφρά καθοδικό το ευρώ στα 1,3348 δολάρια.

Αντίθετα, στην Αθήνα επικρατεί το γνωστό σκηνικό με πτώση των τραπεζών και κέρδη στις εταιρείες που έδειξαν ότι διαθέτουν προοπτικές στα αποτελέσματα του 2011.

Το πρόβλημα, όμως, των τραπεζών είναι εξόχως πολιτικό και σύντομα πρέπει όλοι να διαλέξουν: Θέλουν κρατικές τράπεζες ή θέλουν ιδιωτικές διοικήσεις οι οποίες να αποδώσουν σε 2-5 χρόνια τα χρήματα που έλαβαν; Είναι ωραία τα λόγια τα αντιπολιτευτικά, ωστόσο αν δεν ανακάμψουν οι τραπεζικές μετοχές και δεν δοθεί ελπίδα, ούτε το δημόσιο θα ανακάμψει.

Πριν από λίγο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 724 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,57%. Στα 1,87 ευρώ η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας χάνει 2,60%. Πτώση 1,53% για την Alpha Bank και 2,44% για την Eurobank. Πάνω από 3% η πτώση σε Folli- Follie, Τιτάνα και MIG. Kέρδη 1,48% για τον Μυτιληναίο και 2,13% για την Marfin Popular – η ο οποία σήμερα πρόκειται να ανακοινώσει τα σχέδια της.

 

in.gr