Η καλή νοικοκυρά κάνει και αυτά που δεν βλέπει η πεθερά! Οπότε κρατήστε την κουζίνα σας τακτοποιημένη και καθαρή. Και όταν μιλάμε για καθαριότητα εννοούμε να έχουν απολυμανθεί οι επιφάνειες εργασίας σας.

Για πιο οικολογική λύση απολύμανσης μην ξεχνάτε το ξύδι.

Πλύντε καλά τα τρόφιμα σας. Άφθονο κρύο νερό και είστε έτοιμοι.

Πλύντε καλά τα χέρια σας και τα σκεύη σας. Απαραίτητα με σαπούνι και ζεστό νερό και προσέξτε να πλυθείτε καλά και ανάμεσα στα δάχτυλα και να καθαρίσετε τα νύχια σας.

Αποψύξτε λίγη ώρα πριν μαγειρέψετε. Μην αφήσετε το τρόφιμο να περιμένει εκτεθημένο και προτιμήστε να το ξεπαγώσετε στην ψύξη.

Κόψτε σε διαφορετική επιφάνεια κοπής το κρέας σας και τα λαχανικά σας. Επίσης το μαγειρεμένο φαγητό δεν πρέπει να ακουμπήσει σε επιφάνειες που είχε βρεθεί το ωμό.

Μαγειρέψτε στην σωστή θερμοκρασία. Η πολύ υψηλή θα σας καταστρέψει πολλά από τα θρεπτικά συστατικά των υλικών σας ενώ η πολύ χαμηλή δεν θα σκοτώσει τα βακτήρια.

Έχετε πάντα καθαρή και στεγνή πετσέτα που να στεγνώνετε τα χέρια σας αλλά και να σκουπίζετε τις επιφάνειες που χρησιμοποιείτε.

Γεωργία Σπ. Πετράκη
Διαιτολόγος- Διαιτολόγος
(Βιογραφικό σημείωμα)