Ανακοίνωση με την οποία διαμαρτύρεται και μάλιστα σε έντονο ύφος για την διαιτησία του Χανιώτη διαιτητή Τσαγκαράκη Πέτρου εξέδωσε ο ΑΟ Ακρίτα. Μάλιστα η διαμαρτυρία αφορά όχι μόνο το Κυριακάτικο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο Κρουσώνα (που έληξε 6-0) αλλά και το ματς με τον Πατούχα στη Βιάννο που είχε γίνει πριν από πέντε αγωνιστικές στις 30 Ιανουαρίου (σκορ 1-0 υπέρ του Πατούχα). Το Δ.Σ. του Ακρίτα καταγγέλλει τον Χανιώτη διαιτητή (που ωστόσο ανήκει στον σύνδεσμο διαιτητών Ρεθύμνου) τόσο για τις διαιτητικές του αποφάσεις όσο και για τον προκλητικό και απαράδεκτο τρόπο όπως αναφέρει, με τον οποίο αντιμετώπισε τους παίκτες και τον προπονητή της ομάδας του Βάμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΟ Ακρίτα:

«Το Δ.Σ. του Ακρίτα ΑΟ συνήλθε εκτάκτως σήμερα 28-2-2011 και αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί και να καταγγείλει τον Χανιώτη διαιτητή Τσαγκαράκη Πέτρο του Γεωργίου, ο οποίος στον αγώνα με τον Πατούχα στη Βιάννο αδίκησε εμφανέστατα την ομάδα μας με τη μη αποβολή του τερματοφύλακα του Πατούχα που απέκρουσε τη μπάλα με τα χέρια εκτός περιοχής μπροστά από τον επιθετικό μας σε προφανή θέση για επίτευξη τέρματος. Απόφαση καθοριστική για τη συνέχεια του αγώνα και για το τελικό αποτέλεσμα. Ως επίσης και για το η καταλογισμό πέναλτι υπέρ της ομάδας μας και στο ποδοσφαιριστή μας Πετράκη ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στη συγκεκριμένη φάση και επανήλθε μετά από απουσία 4 βδομάδων.

Κατά τον κ.Τσαγκαράκη δεν συνέβη απολύτως τίποτα. Βέβαια το έργο του κ.Τσαγκαράκη συνεχίστηκε καις τον αγώνα με το ΠΑΟ Κρουσώνα της 27ης Φεβρουαρίου, όταν στο 8ο λεπτό δεν έδωσε πέναλτι σε ανατροπή ποδοσφαιριστή μας Θεοδωρακάτου Νεκτ., ως επίσης και στο 35ʼ σε χέρι αμυντικού του ΠΑΟΚ.

Ο κ.Τσαγκαράκης Πέτρος καθʼ όλη τη διάρκεια του αγώνων ήταν προκλητικότατος προς του ποδοσφαιριστές μας για να προκληθεί εκνευρισμός και αποβολές, για αυτό ο προπονητής μας προέβη σε αλλαγές βασικών ποδοσφαιριστών μας για να τους προφυλάξει και βέβαια δεν θα αναφερθούμε για κάποια γκολ τα οποία προήλθαν από θέση οφ-σάιντ.

Όταν προ της έναρξης του αγώνα ο πρόεδρος του Ακρίτα είπε στον κ.Τσαγκαράκη Πέτρο ότι σε παρακαλούμε να παίξεις 50-50 και να μην επαναληφθούν τα λάθη του προηγούμενου αγώνα και να ην καθορίσουν το αποτέλεσμα διότι είσαι νέος διαιτητής και έχεις καριέρα μπροστά σου, η απάντηση του Διαιτητή κ.Τσαγκαράκης με πολύ ειρωνικό ύφος ήταν «ΕΤΣΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ;».

Βέβαια, θέλουμε να τονίσουμε ότι η ομάδα του ΠΑΟΚ δεν έχει ανάγκη από τέτοιες διαιτησίες για να κερδίζει τους αγώνες και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε για την άψογη φιλοξενία που μας παρείχαν.

Χαρακτηριστική επίσης είναι η περίπτωση που μας καταγγέλλει ποδοσφαιριστής μας ότι σε συγκεκριμένη φάση ο κ.Διαιτητής απευθυνόμενος στον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Καρβελά τον ρώτησε αν έχει πρόβλημα να συμπληρώσει κάρτες και όταν του απάντησε «όχι», τότε του έδειξε κίτρινη κάρτα.

Επίσης πρέπει να τονίσουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά του κ.Τσαγκαράκη όταν ο προπονητής μας κ.Διακάκης διαμαρτυρήθηκε στο τέλος καις τους δυο αγώνες για συγκεκριμένες φάσεις που αδικήθηκε η ομάδα μας, η απάντηση ήταν «και πώς να το αποδείξεις αφού δεν υπάρχουν κάμερες τηλεοράσεων». Άρα ήταν καλά προετοιμασμένος.

Καταλήγοντας θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε και να καταγγείλουμε τον διαιτητή κ.Τσαγκαράκη Πέτρο του Γεωργίου σε κάθε αρμόδια αρχή για να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα και να εξαλειφθούν τέτοιες διαιτησίες που μόνο ζημιά προκαλούν στο ποδόσφαιρο».