Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία, Κόφι Ανάν, θα ενημερώσει τη Δευτέρα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάσταση στη Συρία.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως η διάσκεψη των «Φίλων της Συρίας», η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη, ήταν σε αντίφαση «με το στόχο για μια ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης» στη Συρία.

«Οι προθέσεις και διαβεβαιώσεις που εκφράσθηκαν στην Κωνσταντινούπολη υπέρ μιας άμεσης στήριξης, περιλαμβανομένης στρατιωτικής και επιμελητειακής, προς την ένοπλη αντιπολίτευση, βρίσκονται αναμφισβήτητα σε αντίφαση με το στόχο για μια ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης» ανέφερε το ρωσικό υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Ο επίσημος συριακός Τύπος χαρακτήρισε τη διεθνή σύνοδο της Κωνσταντινούπολης «νέα αποτυχία», αναφέροντας πως δεν κατάφερε να κάνει το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ να υποκύψει.

«Η διάσκεψη των \”Εχθρών της Συρίας\”, παρά το θόρυβο από τα μέσα ενημέρωσης, δεν έδωσε παρά ισχνά αποτελέσματα […] και έδειξε πως είναι ανίκανη να κλονίσει την αποφασιστικότητα των Σύρων και την απόρριψη εκ μέρους τους μιας ξένης επέμβασης» γράφει η Al Baath, η εφημερίδα του κυβερνώντος κόμματος.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook