Μετά την διάνοιξη της Μ. Αλεξάνδρου και  εκμεταλλευόμενος τις δράσεις που θα την κάνουν φιλική προς το περιβάλλον και τους πολίτες  γίνεται προσπάθεια να ενταχθεί το έργο στο πρόγραμμα βιοκλιματικές αναβαθμίσεις δημόσιων ανοιχτών χώρων στον άξονα προτεραιότητας <<προστασία ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος  –αντιμετώπιση κλιματικής αλλαγής >> του ΥΠΕΚΑ

 Έτσι σήμερα πραγματοποιήθηκαν άλλες δύο  κατεδαφίσεις ακινήτων  στη διασταύρωσή της με την Ιερολοχιτών ώστε  από  2,5 μέτρα που ήταν μέχρι σήμερα να γίνει 12.

Θα ακολουθήσει  και η κατεδάφιση άλλου ακινήτου  στη συμβολή της Μ Αλεξάνδρου με την οδό με την Βλάχου.

 Οι κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τις διανοίξεις και την ανάπλαση των χώρων ενώ από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ.  Γιάννης Κουράκης τους διαβεβαίωσε ότι θα προσπαθήσει το έργο να ενταχθεί στο πρόγραμμα βιοκλιματικών αναβαθμίσεων και ότι θα ακολουθήσει και αποψίλωση αύλειων χώρων  στην Μ. Αλεξάνδρου σε εφαρμογή του σχεδίου πόλης .

Η διάνοιξη της Χριστομιχάλη Ξυλούρη αναβάλλεται στο ύψος των σχολών του ΟΑΕΔ για να μην δημιουργείται όχληση στους σπουδαστές  και κατόπιν συνεννόησης με τους διευθυντές τους  τα έργα θα ξεκινήσουν το Ιούνιο με το τέλος της  περιόδου.