Η πακιστανική δικαιοσύνη καταδίκασε σήμερα τις τρεις χήρες του Οσάμα Μπιν Λάντεν και δύο από τις κόρες του σε φυλάκιση 45 ημερών για παράνομη διαμονή στη χώρα, όπως ανακοινώθηκε από το περιβάλλον τους.

«Ο δικαστής ανακοίνωσε μια ποινή φυλάκισης ενάμιση μήνα για τις πέντε κατηγορούμενες. Τους επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 10.000 ρουπιών (82 ευρώ)», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ζακαρία Άχμαντ Αμπντουλφάταχ, αδελφός της νεότερης από τις συζύγους του αρχηγού της Αλ-Κάιντα, της Υεμενίτισσας Άμαλ Αμπντουλφάταχ.

«Δόθηκε εντολή στο υπουργείο Εσωτερικών να οργανώσει τον επαναπατρισμό τους», δήλωσε από την πλευρά του ο δικηγόρος τους, ο Μουχάμαντ Ααμίρ, προσθέτοντας πως η έκτιση αυτών των ποινών φυλάκισης θα έχει ολοκληρωθεί σε δύο εβδομάδες, καθώς οι κατηγορούμενες είχαν συλληφθεί επισήμως στις 3 Μαρτίου για παράνομη διαμονή στο Πακιστάν.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι πέντε γυναίκες και απροσδιόριστος αριθμός παιδιών και εγγονιών του Μπιν Λάντεν βρίσκονται στα χέρια των πακιστανικών αρχών μετά την αμερικανική στρατιωτική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στις 2 Μαΐου και κατά την οποία σκοτώθηκε ο αρχηγός της Αλ Κάιντα στο βόρειο Πακιστάν.