Βόμβα εξερράγη πριν λίγο σε εργατική συνοικία της Κωνσταντινούπολης, μερικές ώρες μετά την εξουδετέρωση άλλου εκρηκτικού μηχανισμού, σε περιοχή κοντά σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων .

Σύμφωνα με το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Νογάν, από την έκρηξη στην περιοχή Γκαζιοσμανπασά τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα βρίσκονται στο σημείο.

Στην Γκαζιοσμανπασά δραστηριοποιούνται ακροαριστερές οργανώσεις και Κούρδοι μαχητές αλλά μέχρι αυτοί την στιγμή δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Νωρίτερα σήμερα η τουρκική αστυνομία εξουδετέρωσε εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στο ξενοδοχείο πέντε αστέρων Swissotel και ένα πρώην οθωμανικό παλάτι στην περιοχή Μπεσίκτας της Κωνσταντινούπολης.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε ένα πακέτο, για το οποίο η αστυνομία ειδοποιήθηκε από περαστικούς. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη του μηχανισμού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν τα δύο αυτά περιστατικά συνδέονται μεταξύ τους. Κούρδοι αυτονομιστές, Ισλαμιστές, ακροδεξιές και ακροαριστερές οργανώσεις έχουν στο παρελθόν πραγματοποιήσει βομβιστικές επιθέσεις στη χώρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook