Ανοικτό το ενδεχόμενο να αποσύρει την τροπολογία για τα βυτιοφόρα άφησε ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την απόφαση του να εντάξει σε καθεστώς «επιλεκτικής προστασίας» στους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ANT1, ο κ. Βορίδης απέδωσε τον θόρυβο που προκλήθηκε σε προεκλογικά παιχνίδια, υποστηρίζοντας πως «σε καμία περίπτωση δεν κλείνει το επάγγελμα των βυτιοφορέων».

Όπως είπε, «όποιος θέλει αύριο το πρωί μπορεί, καταθέτοντας ένα παράβολο χιλίων ευρώ, να εκδώσει άδεια φορτηγού δημόσιας χρήσης ή βυτιοφόρου» και πρόσθεσε ότι «με τη συγκεκριμένη τροπολογία θέλησα απλώς να βάλω φραγμό στη μετατροπή των παλαιών αδειών κατά τη μεταβίβασή τους από άδειες μεταφορών σε άδειες βυτιοφορέων».

Σφοδρή κριτική στην τροπολογία Βορίδη άσκησαν οι πρώην υπουργοί Μεταφορών Γιάννης Ραγκούσης και Δημήτρης Ρέππας.

Εν τω μεταξύ, σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τους υπουργούς που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ και κορυφαία κομματικά στελέχη δόθηκε η εντολή στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Χρήστο Πρωτόπαπα να συναντηθεί με τον υπουργό Μάκη Βορίδη και να ζητήσει την απόσυρση της τροπολογίας που αφορά στα βυτιοφόρα.