Μια φωτογραφία ντοκουμέντο που θα συζητηθεί λίγο πριν συμπληρωθούν εκατό χρόνια από το ναυάγιο του Τιτανικού έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Στην ασπρόμαυρη φωτογραφία βλέπουμε το παγόβουνο που κατέστρεψε τον Τιτανικό και έστειλε 1.514 ανθρώπους στον υγρό τάφο των παγωμένων νερών του Βόρειου Ατλαντικού

Η φωτογραφία τραβήχτηκε λιγότερο από δέκα ώρες μετά την τρομακτική καταστροφή από τον Mabel Fenwick επιβάτη του RMS Carpathia που βρέθηκε στην περιοχή και περισυνέλεξε 705 επιβάτες του Τιτανικού.

Το θαύμα που κατέληξε σε τραγωδία

Ο Τιτανικός είναι το πιο πολυμνημονευμένο ναυάγιο όλων των εποχών. Ήταν ένα βρετανικό υπερωκεάνιο επιβατηγό πλοίο, που ναυπηγήθηκε από τα ναυπηγεία Harland και Wolff, στο Μπέλφαστ, για την εταιρία \”White Star Line\”.

Ο Τιτανικός αποτελούσε στην εποχή του κυριολεκτικά ένα θαύμα της ναυπηγικής, αποτελώντας ένα πρωτοποριακό τύπο πλοίου.

Ενσωμάτωνε πολλές καινοτομίες για την εποχή του. Ανελκυστήρες για γρήγορη πρόσβαση στα διάφορα καταστρώματα, χαμάμ, γυμναστήριο, πισίνα, ταχυδρομείο και υπέρμετρη πολυτέλεια, ιδιαίτερα το σέρβις και το φαγητό που πρόσφερε σε επιβάτες της Α\’ θέσης ήταν πολύ πλουσιότερο και από τα αντίστοιχα των σύγχρονων ξενοδοχείων 5 αστέρων.

Στις 23:40 14 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού ταξιδιού του, συγκρούστηκε με ένα παγόβουνο στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Το παγόβουνο έσκισε το κύτος του πλοίου, ξεκινώντας από την πλώρη, όπου κατέστρεψε και τα 5 στεγανά μέρη του πλοίου επιτρέποντας την εισροή υδάτων στο σκάφος.

Το πλοίο είχε σχεδιαστεί έτσι ώστε ακόμα και αν πλημμύριζαν 4 στεγανά να μπορούσε να επιπλεύσει,όχι όμως και τα 5.

Ο Τιτανικός βυθίστηκε δύο ώρες και σαράντα λεπτά αργότερα στις 02:20 στις 15 Απριλίου.Το κύτος κατά την βύθιση έσπασε σε 2 κομμάτια, αφού ενώ βυθιζόταν με την πλώρη προς τα κάτω και την πρύμνη προς τα πάνω, κόπηκε στην μέση το πλοίο, λόγω του τεράστιου μεγέθους της πρύμνης.

Η βύθισή του παρέσυρε στο θάνατο 1.517 από τους 2.223. Όσοι σώθηκαν ανέβηκαν σε σωσίβιες λέμβους και παρακολουθούσαν το τραγικό γεγονός.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook