Συνεργασία με τον Αμυντικό Ακόλουθο της Πρεσβείας της Αυστραλίας κ. Γκαϊ Χολντχάουζ είχε σήμερα Τρίτη, ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνης κ. Κονταξάκης Νικος, στο Γραφείο του Δημάρχου.

Τον κ. Χολντχάουζ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα μνημεία των Αυστραλών Πεσόντων που βρίσκονται σε χώρες της Μεσογείου (Νότιας Ευρώπης) συνόδευε η υπεύθυνη δημοσίων Σχέσεων της Πρεσβείας της Αυστραλίας στην Ελλάδα, κα Καψάνη.

Στη διάρκεια της συνεργασίας τους ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνης και ο Αμυντικός Ακόλουθος επισήμαναν για μία ακόμη φορά το σεβασμό τους στους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν την Κρήτη με την Αυστραλία και κατέθεσαν την σταθερή τους επιθυμία για διατήρηση και ενίσχυση των σχέσεων φιλίας και αλληλεγγύης. Με αυτό το πνεύμα ο κ. Χόλντχάουζ ενημέρωσε τον κ. Κονταξάκη για την πρόθεση της Αυστραλιανής Κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει την ανάπλαση του μνημείου Αυστραλών πεσόντων καθώς και του περιβάλλοντος χώρου του μνημείου που βρίσκεται στην περιοχή Σταυρωμένου Ρεθύμνης.

Συμφωνήθηκε να συνδράμει ο Δήμος σε αυτό το έργο μέσω της Τεχνικής του Υπηρεσίας και ήδη ανατέθηκε σε Μηχανικό της Τ.Υ. του Δήμου να μελετήσει τις ανάγκες του μνημείου, να τις καταγράψει και να συντάξει Τεχνική Έκθεση με τις απαιτούμενες παρεμβάσεις και το κόστος τους την οποία θα υπομνήσει στην Αυστραλιανή Πρεσβεία στην Ελλάδα και από κει, με τη βοήθεια της, θα προωθηθεί στο Υπουργείο Βετεράνων Πολεμιστών της Αυστραλίας προκειμένου να ανατεθεί εκ μέρους τους σε Τεχνική Εταιρεία η εκτέλεση του έργου και η χρηματοδότησή του.

Στόχος είναι το έργο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη φετινή επέτειο της Μάχης της Κρήτης όπου προβλέπεται η ενεργή συμμετοχή της Αυστραλιανής Πρεσβείας στη διοργάνωση της τελετής, με τη συμμετοχή δικής τους μπάντας, αποτελούμενης από 13 μουσικούς καλλιτέχνες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook