Νέα παρέμβαση συλλογικοτήτων και φορέων του Ηρακλείου στη ΔΕΗ με αφορμή περιστατικά που όπως επισημαίνουν οι Πολίτες κατά του Χρέους, για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε λογαριασμούς δεν είχε πληρωθεί το ειδικό τέλος ακινήτων.

Συγκεκριμένα σε παράστασή διαμαρτυρίας των Πολιτών κατά του Χρέους, του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και των Συνελεύσεων-Επιτροπών γειτονιών στα γραφεία της ΔΕΗ, στο Τσαλικάκι, όπως αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση, "καταδίκασαν ην προσπάθεια τρομοκράτησης των πολιτών από πλευράς της ΔΕΗ, που προσπαθεί να εισπράξει ότι προλάβει, λίγο πριν τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ που απαγορεύει να κόβεται το ρεύμα σε καταναλωτές που δεν πλήρωσαν το χαράτσι."

 Παράλληλα επισήμαναν πως η ως άνω τακτική κινείται στα όρια της παρανομίας, για τούτο και επιφυλάχτηκαν για τις παραπέρα ενέργειές τους.

Οι αρμόδιοι της ΔΕΗ διαβεβαίωσαν για άλλη μια φορά ότι δεν τίθεται θέμα διακοπής του ρεύματος σε όσους καταναλωτές έχουν εξοφλήσει το λογαριασμό  του ρεύματος αλλά όχι το χαράτσι και απέδωσαν τις όποιες περιπτώσεις  τέτοιων διακοπών, σε λάθος.

Δεν κόβεται το ρεύμα σε κανένα που εξοφλεί το αντίτιμο της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος, επεσήμαναν. Προωθούνται για εκτέλεση μόνο εκείνες οι εντολές διακοπών για τις οποίες διαπιστώνεται ότι υπάρχει οφειλή ηλεκτρικού ρεύματος. Η πιθανότητα όμως λάθους είναι αυξημένη, τόνισαν. Και τούτο γιατί ο έλεγχος αυτός γίνεται χειρονακτικά. Τέτοιος ηλεκτρονικός έλεγχος, που να ξεχωρίζει την οφειλή ρεύματος από το χαράτσι, δεν μπορεί να γίνει αφού δεν προβλέπεται από το πληροφορικό σύστημα της ΔΕΗ.

Οι Πολίτες κατά του Χρέους ζήτησαν να γίνεται στο εξής εξονυχιστικός έλεγχος.

" Δε δικαιούστε να παραβαίνετε το σύνταγμα και τις δικαστικές αποφάσεις" τόνισαν.  Παράλληλα απαίτησαν την επανασύνδεση των παροχών που είχαν διακοπεί και οι αρμόδιοι της ΔΕΗ προχώρησαν σε επανασυνδέσεις του ρεύματος στους καταναλωτές αυτούς που ενώ είχαν πληρώσει  το ρεύμα δεν είχαν πληρώσει το χαράτσι.