Ο Α.Ο. Χανιά είχε προαναγγείλει ότι θα εκδώσει ανακοίνωση για τα όσα έγιναν στην Ελευσίνα και στο παιχνίδι με τον Αστέρα Μαγούλας, κάτι το οποίο πραγματοποίησε τη Δευτέρα, αναφέροντας το κλίμα που συνάντησε τόσο η αποστολή της χανιώτικης ομάδας όσο και οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο πλευρό των παικτών του Γιάννη Πετράκη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση διαμαρτυρίας που εστάλη και στη διοργανώτρια αρχή:
\”Ξεκινώντας την φετινή χρονιά, το Δ.Σ. της ΠΑΕ Α.Ο. ΧΑΝΙΑ και η Επιτροπή Στήριξης, έθεσαν ως ένα εκ των πρωταρχικών στόχων για την δημιουργία μίας υγιούς ομάδας, την ανάπτυξη του αθλητικού πνεύματος και την δημιουργία δεσμών με όλες τις ομάδες.

Πιστεύουμε ότι το έχουμε καταφέρει σε απόλυτο σχεδόν βαθμό και αδιάψευστο μάρτυρα αποτελούν οι ίδιοι οι αντίπαλοί μας σε όσα παιχνίδια έχουμε δώσει στην έδρα μας τόσο στον α’ όσο και στον β’ γύρο.

Σε αγώνες ύψιστης βαθμολογικής σημασίας, όπως με τον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Πανηλειακό, επίσης στην Κρητική αναμέτρηση με τον Ρούβα, οι φίλαθλοι των φιλοξενούμενων ομάδων ένιωσαν σαν στο σπίτι τους, ασχέτως αν στα δύο από τα προαναφερόμενα ματς, η ομάδα μας ηττήθηκε.

Δεν υπήρξε κανένας μα κανένας εντός έδρας αγώνας του Α.Ο. ΧΑΝΙΑ που οι αντίπαλοι προπονητές και παράγοντες να μην ευχαριστήσουν είτε δημόσια, μέσω της τηλεόρασης και ανακοινώσεων, είτε κατ’ ιδίαν, τους ανθρώπους του Α.Ο. ΧΑΝΙΑ για την πραγματική Κρητική φιλοξενία που τους παρέχουμε, με καλωσορίσματα, κεράσματα κ.α.

Είμαστε περήφανοι που έχουμε κάνει πράξη συνθήματα όπως «η βία δεν έχει θέση στα γήπεδα», «χειροκροτήστε τον αντίπαλο» κ.α. και φυσικά δεν είμαστε σε καμία περίπτωση διατεθειμένοι να αλλάξουμε τακτική.

Το λέμε αυτό διότι την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 η αποστολή του Α.Ο. ΧΑΝΙΑ έζησε στιγμές που γύρισαν πολλά χρόνια πίσω το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό στο Δημοτικό γήπεδο της Ελευσίνας στο παιχνίδι με τον Αστέρα Μαγούλας.

Όσοι δεν ήταν όχι μόνο στο γήπεδο αλλά μέσα στα αποδυτήρια και στην φυσούνα, δεν μπορούν να καταλάβουν τα όσα πέρασαν τα μέλη της ομάδας μας.

Θα θέλαμε πολύ, λόγω της ημέρας (1η Απριλίου), όλα όσα συνέβησαν να ήταν μία κακόγουστη φάρσα, ένα πρωταπριλιάτικο αστείο.

Αλλά αστεία με φουσκωτούς, γροθιές και κλωτσιές, απειλές, ύβρεις, δυναμιτάκια με εκκωφαντικό θόρυβο και επικίνδυνα για την σωματική ακεραιότητα, σίγουρα δεν υπάρχουν.

Βιώσαμε δυστυχώς μία πρωτόγνωρη για το 2012 κατάσταση σε αγώνα επαγγελματικού ποδοσφαίρου, με πρωταγωνιστές στρατευμένους τραμπούκους και υποτιθέμενους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Εννοείται βέβαια ότι ο Αστέρας Μαγούλας είχε φιλοξενηθεί με άριστο τρόπο στον αγώνα του α’ γύρου και είχε εκφράσει, τότε, δημόσια τις ευχαριστίες του.

Ο Α.Ο. ΧΑΝΙΑ με την έναρξη του β’ γύρου, δίνει κάθε αγωνιστική και ένα «τελικό» Σε δύο από αυτούς τους «τελικούς», με τον Πανηλειακό και τον ΠΑΟ Ρουφ, δεν συνέβη το παραμικρό, καθώς το επίπεδο των ανθρώπων που τον διοικούν και των φιλάθλων που τον υποστηρίζουν δεν είναι τέτοιο που να επιστρατεύουν αντιαθλητικά μέσα προκειμένου να κάμψουν τον αντίπαλο.

Αυτό που ακριβώς επιχείρησαν να κάνουν οι του Αστέρα Μαγούλας αλλά δεν τα κατάφεραν διότι υπολόγισαν χωρίς την ψυχή και το σθένος όλων των μελών της αποστολής και των φιλάθλων μας από τα Χανιά και το Λεκανοπέδιο της Αττικής, που δεν «μάσησαν» από τις παντός είδους αθλιότητες των γηπεδούχων.

Ας τις απαριθμήσουμε λοιπόν:

1)      Οι οργανωμένοι φίλαθλοι του ΑΟΧ, αφίχθησαν σε χώρο έξω από το γήπεδο, δύο περίπου ώρες πριν την έναρξη του αγώνα. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι ακριβώς ενόχλησε τον ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων Ρόκα, ο οποίος μόλις έφθασε με το αυτοκίνητό του, άρχισε στα καλά καθούμενα να απειλεί και να υβρίζει τους Χανιώτες φιλάθλους, ανάμεσά τους γυναίκες και μικρά παιδιά. Οι φίλοι του ΑΟΧ δεν έδωσαν συνέχεια ούτε προκάλεσαν και προς στιγμή τα πράγματα ηρέμησαν.

2)      Μόλις έφθασε το πούλμαν με την αποστολή του ΑΟΧ, ο Ρόκας πάλι, κατευθύνθηκε προς το σημείο που ήταν συγκεντρωμένοι οι φίλαθλοι του ΑΟΧ και συνέχισε τις απειλές με υβριστικές εκφράσεις.

3)      Στην είσοδο του γηπέδου, ένας ευτραφής «κύριος» έβριζε και αυτός τους φιλάθλους μας και όταν τον ρωτήσαμε για πιο λόγο συναντάμε τέτοιο κλίμα, από την στιγμή που δεν είχε συμβεί το παραμικρό στον α’ γύρο, εκνευρίστηκε και μας είπε με άσχημο τρόπο και μπόλικη δόση τσαμπουκά, «περάστε μέσα και μην μιλάτε»

4)      Ο ίδιος ευτραφής «κύριος» προσπαθούσε να μας πείσει, καταλαβαίνετε με τι ευγενικό τρόπο, ότι στη λίστα των φιλοξενούμενων φιλάθλων δεν θα είναι πάνω από 20 και κάποια στιγμή μάλιστα είπε ότι «άμα θέλω δεν αφήνω και κανένα να περάσει». Του εξηγήσαμε ότι ο κανονισμός είναι σαφής και ο αριθμός αυτός είναι 30, κάτι άλλωστε που επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της διοργανώτριας αρχής στον οποίο παραδώσαμε την σχετική λίστα. Πάντως,  ούτε ο εκπρόσωπος της Football League2 δεν ξέφυγε από το παραλήρημα του ευτραφούς «κυρίου», ευτυχώς τελικά, οι Χανιώτες φίλαθλοι που ήταν στην λίστα εισήλθαν κανονικά στο γήπεδο.

5)      Μία ώρα περίπου πριν την έναρξη του αγώνα μπήκαν στο γήπεδο οι οργανωμένοι φίλοι της ομάδας μας, την ίδια στιγμή που έκανε την εμφάνισή του ένα υπερτραφής «κύριος» (όχι αυτός που ήταν στην είσοδο) μαζί με κάποιους άλλους νεαρούς και όχι μόνο ακολούθους του, όλοι τους, με εξαίρεση δύο, δεν δέχθηκαν το κέρασμα της τσικουδιάς που τους προσέφεραν μέλη των Blue Boys. O υπερτραφής «κύριος» ξεκίνησε την ψυχολογική βία με φράσεις του στιλ «παιδιά έχετε 15 βαθμούς, έχουμε 10, οπότε σας κερδίζουμε σήμερα για να μπορέσετε να φύγετε από το γήπεδο και να επιστρέψετε σώοι στα Χανιά» Οι Blue Boys κατευθύνονταν προς την εξέδρα χωρίς να απαντούν στις προκλήσεις του, αλλά αυτός συνέχισε με μία βίαιη φραστική επίθεση και άνευ προηγουμένου χυδαιολογία, μάλιστα επιχείρησε να χτυπήσει Χανιώτη φίλαθλο.

6)      Ο υπερτραφής «κύριος» με τους συνοδοιπόρους του, έβαλαν στη συνέχεια σε δράση το «σχέδιο Β» που είχε να κάνει με τον εκφοβισμό των ποδοσφαιριστών του ΑΟΧ όταν θα έβγαιναν για προθέρμανση. Μαζεύτηκαν λοιπόν καμιά δεκαριά τύποι στην έξοδο της φυσούνας και την ώρα που περνούσαν οι ποδοσφαιριστές μας και κατευθύνονταν στον αγωνιστικό χώρο, ο κλοιός των τραμπούκων  απειλούσαν ότι «φροντίστε να χάσετε σήμερα γιατί δεν θα φύγετε ζωντανοί», ένας εξ’ αυτών μάλιστα δείχνοντας τον ανδρισμό του, κλώτσησε ύπουλα, μέλος του προπονητικού τιμ.

7)      Στην ανάπαυλα των ημιχρόνων και ενώ κατά την διάρκεια του α’ 45λεπτου ο Φάμπιο υπέφερε από φτυσίματα και εκτός φάσης χτυπήματα αντιπάλων ποδοσφαιριστών, όταν οι παίκτες των δύο ομάδων βρίσκονταν στον διάδρομο των αποδυτηρίων, ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων χτύπησαν τον Σελινιωτάκη και τον Νούνο, προφανώς γιατί παρότι προηγούντο στο σκορ, ήξεραν ότι ο ΑΟΧ ήταν ανώτερος και γνώριζαν τι θα γίνει στο β’ ημίχρονο. Νέος εκφοβισμός λοιπόν έργω και λόγω…

8)      Με την επίτευξη του δεύτερου τέρματος των γηπεδούχων, ο, γνωστός και μη εξαιρετέος, Ρόκας, που βρίσκονταν με συμπαίκτες του πίσω από την εστία του Καλογεράκη και έκαναν προθέρμανση, κατευθύνθηκε προς το σημείο που ήταν ο πάγκος του ΑΟΧ κάνοντας αισχρές χειρονομίες και εκστομίζοντας ακατονόμαστες ύβρεις.

9)      Όταν έληξε ο αγώνας, νέο επεισόδιο στον διάδρομο των αποδυτηρίων, αρχικά με τον Ρόκα που κινήθηκε απειλητικά προς τους παίκτες μας και μετά με τον Κονέ που χτύπησε εν ψυχρώ τον Τσαρτσίδη.

10)  Σε όλη την διάρκεια του αγώνα, ο Ρόκας, αλλά και άνθρωποι του πάγκου των γηπεδούχων έβριζαν συνεχώς τον πάγκο του ΑΟΧ, εννοείται ότι η ίδια «όμορφη» ατμόσφαιρα επικρατούσε και στην εξέδρα, με βρισιές και τα δυναμιτάκια που προαναφέραμε που έσπασαν μέρος του πάγκου που κάθεται ο γιατρός του αγώνας, δίπλα στον πάγκο του ΑΟΧ.

Θα θέλαμε να σημειώσουμε ακόμα σε ό, τι αφορά την αστυνομία και την διαιτησία:

 

α) Παρά το γεγονός ότι είχε υπάρξει η σχετική ειδοποίηση από την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων προς τα αρμόδια όργανα στην Αθήνα, εν τούτοις, η αστυνομική δύναμη όχι μόνο δεν ήταν επαρκής, αλλά και υπερβολικά χαλαρή στις αντιδράσεις της στις επιθέσεις των τραμπούκων στην φυσούνα, στα αποδυτήρια και στους φιλάθλους μας, παρά τις συνεχείς παροτρύνσεις των παραγόντων της ομάδας.

Β) Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο διαιτητής Μάμμης δεν ήταν προκατειλημμένος αλλά είχε την αίσθηση τι ακριβώς γινόταν στο γήπεδο με συνέπεια να παίζει έδρα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην καταλογίσει φάουλ σε βάρος του Αστέρα Μαγ. δευτερόλεπτα πριν τον καταλογισμό του πέναλτι, να μην αποβάλλει παίκτη των γηπεδούχων που χτύπησε μπροστά στα μάτια του τον Φάμπιο και να μην καταλογίσει χέρι αμέσως μετά την ισοφάριση σε βάρος παίκτη των γηπεδούχων , με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουμε άμεσα να δεχθούμε τρίτο γκολ στο 96’

Οι βοηθοί Σπυρόπουλος, Δουλγεράκης, καθώς και ο τέταρτος διαιτητής Μανιώτης κινήθηκαν επίσης στο ίδιο πνεύμα…

Καταλήγοντας θα θέλαμε να συγχαρούμε τους ποδοσφαιριστές μας και το προπονητικό τιμ για την άψογη στάση και συμπεριφορά τους, δίνοντας την δική τους απάντηση στους τραμπουκισμούς και στις προκλήσεις με εξαιρετική και αντρίκια εμφάνιση και δύο γκολ στις καθυστερήσεις, δείγμα της πίστης τους για το θετικό αποτέλεσμα κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Επίσης συγχαίρουμε και τους φιλάθλους της ομάδας μας, που συμπαραστάθηκαν στους ποδοσφαιριστές μας και τους καλούμε να συνεχίσουν να παραδίδουν μαθήματα ήθους και φίλαθλου πνεύματος στα εντός και εκτός έδρας παιχνίδια του Α.Ο. ΧΑΝΙΑ.\”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook