Κλίμα ανασφάλειας έχει δημιουργηθεί από χθες το μεσημέρι στους κατοίκους των νησιών αλλά και στους ταξιδιώτες που προγραμματίζουν να περάσουν τις γιορτές του Πάσχα στη νησιωτική χώρα, μετά την εξαγγελία της 48ωρης απεργίας από την ΠΝΟ την προσεχή Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη.

Απο το πρωί ατέλειωτες ουρές σχηματίζονται έξω απο τα πρακτορεία των ναυτιλιακών εταιρειών απο πολίτες που είχαν κλείσει εισητήρια και σπεύδουν να τα αλλάξουν. Παράλληλα άλλοι τρέχουν για να κλείσουν θέσεις για Μ.Πέμπτη ή Μ.Παρασκευή καθώς είναι βέβαιο πως άμεσα θα εξαντληθούν.

Την ίδια ώρα αγρότες του Λασιθίου, επικαλούμενοι την διακίνηση των πρώιμων κηπευτικών τους στις αγορές, ζητούν απο την ΠΝΟ να μεταθέσει την απεργία για Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο !!!.

Κύκλοι της ακτοπλοϊας επισημαίνουν ότι τα αιτήματα των ναυτεργατών είναι δίκαια όμως προσθέτουν ότι η απεργία αυτή θα αποτελέσει ένα μεγάλο οικονομικό πλήγμα τόσο για τις επιχειρήσεις του κλάδου όσο και για τις τοπικές κοινωνίες.

Την Μεγάλη Τρίτη αρχίζει η κίνηση προς τα νησιά η οποία θα κορυφωθεί έως το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής. «Όσοι είναι να ταξιδέψουν Τρίτη και Τετάρτη και δεν τα καταφέρουν λόγω της απεργίας, δεν θα μπορέσουμε να τους απορροφήσουμε τις επόμενες ημέρες αφού τα δρομολόγια της Μεγάλης Πέμπτης, πρωινά και βραδινά αλλά και της Μεγάλης Παρασκευής το πρωί έχουν ήδη πληρότητα που αγγίζει το 80%.» επεσήμαναν στο protothema.gr στελέχη ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων.

Προσθέτουν δε ότι «περιθώριο έκτακτων δρομολογίων δεν υπάρχει».

Με όλη αυτή την κινητοποίηση εν μέσω εορτών δημιουργείται κλίμα αβεβαιότητας και πολλοί ταξιδιώτες θα στραφούν σε άλλους προορισμούς στην ηπειρωτική χώρα προκειμένου να είναι σίγουροι ότι θα ταξιδέψουν. Το αποτέλεσμα είναι ένα γερό πλήγμα στην οικονομία των νησιωτικών κοινωνιών.

Επίσης, νησιά της άγονης γραμμής τα οποία εξυπηρετούνται με ένα μόνο δρομολόγιο θα αποκλειστούν τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ προβλήματα θα έχουν και όσα εξυπηρετούνται δύο φορές την εβδομάδα.

Οι αγρότες του Λασιθίου

Επιστολή-έκληση, απέστειλαν προς τον Πρόεδρο της ΠΝΟ κ. Γιάννη Χαλά, οι αγρότες του νομού Λασιθίου, ενόψει της νέας απεργιακής κινητοποίησης που εξήγγειλαν για την Μεγάλη Εβδομάδα.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής :

«Κύριοι της ΠΝΟ

Έκπληκτοι ενημερωθήκαμε ότι αποφασίσατε απεργιακές κινητοποιήσεις για την Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη. Σεβόμαστε τα δίκαια αιτήματα σας και των αγώνα σας. Μην ξεχνάτε ότι , πολλοί συνάδελφοι σας είναι, φίλοι μας, γνωστοί μας, αλλά και συγγενείς μας, όπως και ότι, την ίδια ακριβώς εξαθλίωση, οικονομική, κοινωνική, οικογενειακή που βιώνουν οι ναυτικοί μας, βιώνουν και οι αγρότες μας.

Περιμέναμε όμως, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, ότι πριν από μια νέα σας απόφαση στα πλαίσια της αλληλεγγύης, θα ερχόμασταν πρώτα σε μια επαφή. Καταλαβαίνουμε την δυναμική που θα δημιουργήσει η απεργία σας τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας όμως για εμάς θα είναι η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι και μόνο με την εξαγγελία σας, η αναστάτωση της αγοράς είναι τεράστια , οι τιμές κατρακυλούν και οι καιροσκόποι προσανατολίζονται σε εισαγωγές από τρίτες χώρε .

Είναι η εβδομάδα που προγραμματίζουμε μεγάλες ποσότητες των προϊόντων μας να διατεθούν σε όλη την χώρα αλλά και το εξωτερικό λόγω του Πάσχα προσμένοντας και κάποια καλύτερη τιμή. Είμαστε δίπλα σας δυναμικά και σας ζητάμε να ΜΕΤΑΘΕΣΕΤΕ την απεργία σας για την Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο.

Με εκτίμηση

ΟΑΣ Λασιθίου ΑΣ

ΑΣ Κουτσουρά Σ Ανθοπαραγωγών»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook