Σ ένα εξαιρετικά καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε χτες (Δευτέρα) βράδυ η συνάντηση των μελών τουΔΣ του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ (ACTTA) με τους δημοσιογράφους και εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ,στο εστιατόριο ΛΟΥΚΟΥΛΟΣ στο Ηράκλειο.

Σκοπός της συνάντησης μια πρώτη επαφή , στο ξεκίνημα της νέας -δύσκολης- περιόδου, με την εσωτερική αλλαγη στην σύνθεση του ΔΣ του συνδέσμου, αφού μετα την παραίτηση του Θ. Μυλωνάκη νέος πρόεδρος ανέλαβε ο κ Μιχ Βλατάκης.

Στην συνάντηση που παρευρέθησαν επίσης οι κύριοι,Γιώργος Δήμας(αντιπρόεδρος),Λευτέρης Παπακαλιάτης(Γ.Γραμματέας), και Κάρολος Ατσαλάκης(Ταμίας) τονίσθηκε η ανάγκη για την δημιουργία όλων των προϋποθέσεων για ετήσιο τουρισμό,στην Κρήτη εφάμιλο με τον τουρισμό που παρέχουν αντίστοιχες με την Κρήτη περιοχές,όπως λ.χ η Κύπρος η Μαγιόρκα κλπ.

Για την υλοποίηση ενός τέτοιου οραματικού σχεδιασμού, προαπαιτείται η υποστήριξη του κράτους με μια σειρά αυτονόητων διαδικασιών που θα απλουστεύσουν τις διαδικασίες που οι επιχειρηματίες του τουρισμού, ακολουθούν,όπως ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις εργοδοτικές εισφορές, με την δημιουργία βασικών υποδομών και την στήριξη της προσπάθειας οικονομικά(με την χορήγηση "επιδοτήσεων"σε αεροπορικές εταιρίες τσάρτερ)αλλά και διαφημιστικά στις υποψήφιες αγορές της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.

Ο κ Μ Βλατάκης στην σύντομη αναφορά του,πρόσθεσε,την αναγκαιότητα αυτό να υλοποιηθεί από φέτος κι όλας αφού όπως τόνισε τα περιθώρια στην οικονομία μας γίνονται όλο και πιο πιεστικά, και ο τουρισμός 365 μέρες το χρόνο μπορεί να αποτελέσει σημαντικό σωσίβιο για την Ελληνική οικονομία, αλλά και για την τοπική,που συμφωνεί για την συγκεκριμένη αναγκαιότητα,αλλά τελικά δεν την υλοποιεί ποτέ.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με αρκετή συζήτηση,για τα μηνύματα των αγορών σήμερα,τις προσδοκίες, την στάση της πολιτείας και των εμπλεκόμενων φορέων με το τουριστικό προϊόν.