Το υψηλότερο δεντρόσπιτο στον κόσμο βρίσκεται στην περιοχή Crossville του Τενεσί και είναι πολύ διαφορετικό από ό,τι έχουμε ξαναδει. Είναι χαρακτηριστικό πως ο κατασκευαστής του Horace Burgess χρειάστηκε έντεκα χρόνια για να το ολοκληρώσει.

Ο δημιουργός- του σπιτιού που ζει μέσα σ’ αυτό, λέει πως άρχισε την κατασκευή το 1993 αφότου είχε ένα όραμα με το Θεό να του λέει πως εάν το κατασκέυαζε δεν θα ξέμενε ποτέ από υλικά.


Το σπίτι καλύπτει σχεδόν 930 τετραγωνικά μέτρα αλλά κόστισε 12.000 δολάρια επειδή χρησιμοποιήθηκαν πολλά ανακυκλωμένα υλικά.Μέσα στο σπίτι υπάρχει εσωτερική σκάλα, ένας ναός, χώρος για τη χορωδία, γήπεδο μπάσκετ και αμέτρητα δωμάτια, διάδρομοι και μπαλκόνια.Τις φωτογραφίες τράβηξε ο 63χρονος φωτογράφος Tom Whetton που έμεινε εντυπωσιασμένος από την κατασκευή.«Πραγματικά δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις την κλίμακα μέχρι να σταθείς δίπλα του αλλά είναι πραγματικά τεράστιο», είπε. Όλο το σπίτι στηρίζεται σε έξι δέντρα και ο Horace χρησιμοποίησε 258.000 καρφιά για να ολοκληρωθεί.

Πηγή: newsbeast