Έρχονται εκλογές και όλοι οι υποψήφιοι ετοιμάζονται για την εκλογική μάχη.

Οι αντίπαλοι ειναι πολλοί για κάθε υποψήφιο βουλευτή.

Ο πρώτος και κύριος αντίπαλος είναι οι συνυποψήφιοί του στο ίδιο ψηφοδέλτιο. Όλοι προσπαθούν για την \’\’ καρέκλα \’\’.

Οι μαχαιριές δίνουν και παίρνουν κάτω από το τραπέζι, υπόγεια, σε μια μάχη που κανονικά έπρεπε να είναι συστράτευσης και συμπόρευσης.

Όλα ειναι θέμα προσωπικής προβολής και απόστασης από τον δεύτερο και τρίτο σε σταυρούς και ούτω καθεξής.

Αμέσως μετά έρχεται ο ανθυποψήφιος που πολιτεύεται με άλλο χρώμα.

Εκεί είναι μια κλασική μορφή μάχης με αμαύρωση του ονόματος του αντιπάλου με προβολή των λανθασμένων κινήσεων στο παρελθόν, την καταστροφική πολιτική της παράταξής του και λοιπά.

Και εδώ είναι το ωραίο. Μετά τις ύβρεις και τα σπαθομαχαιρώματα , κάθονται μαζί στο καφενείο της βουλής και πίνουν ουζάκια και τσίπουρα στην υγειά των κορόιδων.

Στην υγειά μας παιδιά.

Τρίτος αντίπαλος και σχεδόν αδιάφορος για τους πολιτικούς, είναι ο πραγματικός αντίπαλος για τους πολίτες και την χώρα.

Είναι τα \’\’προβλήματα\’\’ του τόπου , της χώρας και των πολιτών.

Αυτό τον αντίπαλο τον κάνουν σύμμαχο προεκλογικά και μετά χάνεται ως δια μαγείας.

Όλοι υιοθετούν λύσεις και τρόπους, ρίχνουν ευθύνες, λασπολογίες, όλοι μαζί τα φάγαμε,για όλα φταίει η πολιτική, λανθασμένου χειρισμοί, \’\’εγώ τα έλεγα αλλά\’\’, θα πιέσω μέχρι τελευταίας ρανίδας,θα τους γίνω εφιάλτης και λοιπά.

Μπούρδες!!!!

Λόγω του ότι τα δίνουν όλα και παλεύουν προεκλογικά σαν λιοντάρια, ψυχή και σώμα έρχονται σε εξάντληση.

Μετά την εκλογική μάχη χρειάζονται τέσσερα χρόνια ξεκούραση για να επανέλθουν σε κανονικά επίπεδα. Έως τότε ,ο ποιο κρίσιμος εχθρός, αλωνίζει ελεύθερος και διογκώνεται.

Όλα για την \’\’ καρέκλα\’\’.

Κομμάτι από τα πολλά που βοηθά την δημιουργία πολιτικής αστάθειας στη χώρα.

Κομμάτι μιας κατάστασης που εκμεταλλεύονται κάποιοι, χρησιμεύει σε κάποιους,και σίγουρα άλλοι την υποκινούν γιατί έτσι ελέγχουν.

Κατάσταση που αυτοί που \’\’ βλέπουν \’\’ , απογοητεύονται και χάνουν πάσα ιδέα για την ποιότητα των εκπροσώπων τους στη βουλή.

Στο δια ταύτα.

Η κίνηση Καμένου και Κουβέλη μου βρωμάει χεράκι Μέρκελ ή κάτι ανάλογο. Αν δεν ξεφουσκώσει μέχρι τις εκλογές, θα είναι ο Νο 1 παράγοντας κυβερνητικής αστάθειας και απώλειας αυτοδυναμίας.

Μήπως αυτό είναι το σχέδιο ώστε να μην υπάρχει αντίπαλος προς την Γερμανία και ΔΝΤ. Αντίπαλος που να εκπροσωπεί την μεγαλύτερη μερίδα του Ελληνικού λαού.

Ο πολυκομματισμός ευνοεί τους έξω και ελέγχουν άνετα τις κινήσεις στο σκάκι της πολιτικής.

Με το μνημόνιο Νο 1 μας έβαλαν να κολυμπήσουμε σε ποτάμι κόντρα στη ροή του νερού.

Εκεί ήταν το κόλπο όλο.Γιατί μετά σε αναγκάζουν να επιλέξεις ανάμεσα σε σωσίβιο που θα σε κρατήσει για λίγο στην επιφάνεια ή πέτρα στο λαιμό.

Αναγκαστικά πήραμε το σωσίβιο \’\’Νο2 μνημόνιο\’\’, και εάν δεν υπάρξει κυβέρνηση αυτοδύναμη, εκλεγμένη με μεγάλη λαϊκή εντολή, να μπορέσει να έχει φωνή και πλήρη ελευθεριά κινήσεων, μετά το σωσίβιο θα έρθει το σχοινί σωτηρίας, μετά η μηχανή πρόωσης και στο τέλος θα τα πάρουν όλα πίσω γιατί δεν θα έχουμε χρήματα να αποπληρώσουμε, έτσι που θα τα έχουν τοκίσει,και θα μας κάνουν δώρο την πέτρα στο λαιμό.

Αυτό ειναι το μεγαλύτερο κομμάτι αστάθειας και προπομπός καταστροφής της χώρας.

Για αυτό το λόγο πρέπει να υπάρξει συστράτευση των παρατάξεων και των πολιτικών, με κοινό στόχο την σωτηρία της Ελλάδας και όχι μόνο τη σωτηρία της καρέκλας. Παραμερίστε τις ιδεολογίες και λοιπές βλακείες και συμπορευθείτε σε μια κοινή μάχη .

Κάτι περσινά ξινά σταφύλια και ξαναζεσταμένα φαγητά, που μας έβαλαν στα δίχτυα του ΔΝΤ πρέπει να εξαλειφθούν και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη.Μαύρο για αρχή και επιμονή μετά για την παραδειγματική τιμωρία τους.

Όπου και να υπάρχει αστάθεια δεν υπάρχει προκοπή.Ακόμα και σε οικογένεια, ομάδα, επιχείρηση αν δεν υπάρχει συστράτευση τα αποτελέσματα είναι αρνητικά.

Βεντέτες δημιουργούνταν σχεδόν πάντα από τρίτους προς όφελος τρίτων.

Ποιος λογικός θα αποζητούσε πρωθυπουργία σε μια τέτοια κατάσταση.

Ή τρελός πρέπει να είναι ή έχει άσσο στο μανίκι του για να βγάλει την χώρα από \’\’πορεία σύγκρουσης\’\’ και καταστροφής.

Εύχομαι οι Ελληνες , όχι της τελευταίας στιγμής δηλωμένοι Ελληνες , να πάνε στις κάλπες και να ψηφίσουν σωστά , όχι υποκινούμενοι από οργή και αγανάκτηση να χαθεί η ψήφος σε κάτι το οποίο θα πληρώνουμε όλοι αργότερα.

Μπορούμε όλοι να αξιολογήσουμε και να κρίνουμε λογικά, χωρίς να λαμβάνουμε στα σοβαρά αυτά που μας σερβίρουν τα πληρωμένα παπαγαλάκια της τηλεόρασης.

Συμβάλουν και αυτοί στην αστάθεια και εξυπηρετούν σκοπούς κάποιων, κάπου , κάποτε. Είναι υπόλογοι και αυτοί.

Ο Ελληνας μπορεί και ξέρει, μόνο αν κάτσει να σκεφτεί λογικά.

Το έχουμε δει και στην ιστορία, ότι μόνο με συστράτευση μπορούμε να σωθούμε και μόνο με την δικιά μας δύναμη.

Μην υπολογίζουμε στην βοήθεια εξωτερικών δυνάμεων \’\’ συμμάχων\’\’ γιατί όπως και στο παρελθόν θα μας πουλήσουν και θα μας κρεμάσουν την τελευταία στιγμή.Την ποιο κρίσιμη ώρα.

Ο Άτλαντας ήταν Ελληνας και σήκωνε όλη την γη στους ώμους του.Την σήκωσε και ο Ηρακλής.

Έντεκα εκατομμύρια Άτλαντες και Ηρακλείδες δεν μπορούν να επιλέξουν ποιος θα τους σώσει?

\’\’Θέλω να δω μια Ελλάδα που να κόβει την \’\’χέρα\’\’ που κρατά την \’\’μάχαιρα\’\’ την στραμμένη προς την καρωτίδα των παιδιών της\’\’…


Γιάννης Μανούσακας (Βλαντάς)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook