Στην ειδική ημερίδα για την ενέργεια «Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ανάπτυξη υποδομών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη & το Πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ», που συνδιοργανώνεται από το ΥΠΕΚΑ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, στις 9:30 το πρωί της Τρίτης.

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο της ειδικής ημερίδας, ο κ. Παπαδήμος θα συναντηθεί με τον επίτροπο Ενέργειας της ΕΕ Γκίντερ Έτινγκερ, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα.

Η ημερίδα αποσκοπεί στη διερεύνηση της αποδοτικότητας των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας καθώς και των δυνατοτήτων συμβολής έργων με αυτό το αντικείμενο στην ανάπτυξη και την απασχόληση στη Νότιοανατολική Ευρώπη.

Το «Ήλιος» μπορεί να αποτελέσει υπόδειγμα της ευρωπαϊκής συνεργασίας στον τομέα των ΑΠΕ, προκειμένου να βελτιωθεί περαιτέρω η αποδοτικότητά τους στην Ευρώπη.

Παράλληλα, θα μπορούσε να συμβάλει ώστε η ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές να αποτελέσει βασικό τομέα για την ανάπτυξη στην Ελλάδα, διευκολύνοντας παράλληλα τις εισαγωγές ηλιακής ενέργειας από τις βόρειες χώρες.

Μέσω του «Ήλιος» η Ελλάδα σχεδιάζει να δημιουργήσει 10 GW φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που θα εξάγεται σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Το έργο σκοπεύει να εκμεταλλευτεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας όσον αφορά την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook