Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, με έγγραφό του που απεύθυνε στην Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Άννα Διαμαντοπούλου και τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας κ. Νικόλαο Λίτινα, υποστηρίζει το αίτημα έγκρισης δρομολόγησης του πλοίου ELLI T, που ναύλωσε πρόσφατα η CRETAN LINES, στη γραμμή Ρέθυμνο – Πειραιάς – Ρέθυμνο.

Αναλυτικά, το έγγραφο του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, έχει ως εξής:

«Μετά από προσπάθειες τριών ετών, η Ρεθεμνιώτικη κοινωνία, μαζί με τους φορείς του τόπου, στηρίζοντας την προσπάθεια της εταιρείας CRETAN LINES, ναύλωσε το πλοίο ELLI T, το οποίο θέλει να δρομολογήσει στη γραμμή Ρέθυμνο – Πειραιάς – Ρέθυμνο.

Η δρομολόγηση του πλοίου είναι καθολική απαίτηση του Επιμελητηρίου μας και όλων των επιχειρηματιών που εκπροσωπεί, προκειμένου να ευοδωθεί ο πολυπόθητος στόχος, να αποκτήσει δηλαδή και πάλι το Ρέθυμνο το δικό του καράβι, που θα έρθει και θα μείνει για πάντα και θα το συνδέει ακτοπλοϊκά απευθείας με τον Πειραιά, σε καθημερινή βάση και για όλο το χρόνο.

Η δρομολόγηση του πλοίου θα εξαλείψει το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργεί στο Νομό μας, η έλλειψη μόνιμης ακτοπλοϊκής σύνδεσης, πρόβλημα που πλήττει ολόκληρη την οικονομία του τόπου, θα μειώσει την ταλαιπωρία κατοίκων και επισκεπτών, θα μειώσει το κόστος μεταφοράς πρώτων υλών και ετοίμων προϊόντων, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες συγκυρίες που έχουν διαμορφωθεί σε οικονομικό επίπεδο.

Για τους παραπάνω λόγους, θεωρούμε αυτονόητη την, από μέρους σας, έγκριση της δρομολόγησης του πλοίου, γιατί το δικαίωμα ασφαλούς μεταφοράς επιβατών και στήριξης επιχειρήσεων αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook