Με ανακοίνωσή του μέσω Διαδικτύου, το πρόγραμμα Rewards for Justice που στηρίζεται από το αμερικανικό ΥΠΕΞ, γνωστοποίησε ότι προσφέρει το ποσό των 10 εκατ. δολαρίων (7,5 εκατ. ευρώ) σε όποιον παράσχει στις ΗΠΑ πληροφορίες για τον Hafiz Saeed, «εγκέφαλο» των επιθέσεων στη Βομβάη της Ινδίας, το 2008.

Ο 62χρονος «είναι ύποπτος για την οργάνωση πολλών τρομοκρατιών επιθέσεων, μία από αυτές και εκείνη της Βομβάης (που διήρκεσε τρεις ημέρες), στην οποία σκοτώθηκαν 166 άνθρωποι, ανάμεσα τους 6 Αμερικανοί πολίτες», έγραφε η ανακοίνωση.

Από τους συνολικά δέκα τρομοκράτες εκείνης της επίθεσης, ο μοναδικός επιζών είναι ο Ajmal Kasab, ο οποίος καταδικάστηκε σε θάνατο από ινδικό δικαστήριο.

Η οργάνωση Lashkar-e-Taiba,  στην οποία ανήκουν οι Saeed και Kasab είναι τρομοκρατική, σύμφωνα με απόφαση (2001) των ΗΠΑ και κατηγορείται για διάφορες επιθέσεις εντός ινδικού εδάφους, μετέδωσε το Aljazeera.

Η Ινδία καλωσόρισε την κίνηση των ΗΠΑ, πιστεύοντας ότι από κοινού θα καταφέρουν να «φέρουν τους δράστες των επιθέσεων της Βομβάης, ενώπιον της δικαιοσύνης».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook