Η ουκρανή αντιπολιτευόμενη Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία εκτίει ήδη ποινή κάθειρξης επτά ετών, θα εμφανιστεί ενώπιον της δικαιοσύνης για κατάχρηση δημόσιου χρήματος και φορολογική απάτη σε μια νέα δίκη που θα αρχίσει στις 19 Απριλίου, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο Τύπου της.

Η υπόθεση θα εξεταστεί από το δικαστήριο Κίβσκι του Χαρκίβ, μιας πόλης στην ανατολική Ουκρανία όπου είναι φυλακισμένη η πρώην πρωθυπουργός, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της Τιμοσένκο, η Ναταλία Λισόβα, επικαλούμενη τους δικηγόρους.

Δεν έγινε αμέσως σαφές αν η Τιμοσένκο, η οποία υποφέρει από ισχυρούς πόνους στην πλάτη, θα είναι παρούσα στη δίκη, καθώς η εισαγγελία ενέκρινε τη νοσηλεία της σε ουκρανική κλινική εκτός της φυλακής.

Η Τιμοσένκο κατηγορείται αυτή τη φορά για κατάχρηση δημοσίων κεφαλαίων το 1997-1998, όταν ήταν επικεφαλής του ομίλου Ενωμένα Ενεργειακά Συστήματα της Ουκρανίας (SEUU), καθώς και για φορολογική απάτη, σύμφωνα με την εισαγγελία, αδικήματα που τιμωρούνται με κάθειρξη 12 ετών.

Η εισαγγελία ζητεί επίσης από την αντιπολιτευόμενη πολιτικό να αποδώσει στο κράτος 19,5 εκατομμύρια γρίβνες (1,8 εκατομμύριο ευρώ).

Σε βάρος της Τιμοσένκο διεξάγονται άλλες τρεις δικαστικές έρευνες, η μία από τις οποίες αφορά \”απόπειρα κατάχρησης\” 405 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τους συνηγόρους της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook