Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού προσπαθεί να επαναφέρει την ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία, ενισχύοντας το τουριστικό ενδιαφέρον από τη Μεγάλη Βρετανία προς την Ελλάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Παύλος Γερουλάνος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο Λονδίνο και έχει ήδη παραχωρήσει συνέντευξη στη βρετανική εφημερίδα «Guardian» αλλά και στο CNN, με κεντρική θεματολογία την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά και την αλλαγή που συντελείται στο τουριστικό τοπίο, μέσω σειράς μέτρων και της ανάδειξης νέων προϊόντων.

Εν μέσω συναντήσεων με ταξιδιωτικούς πράκτορες και εκπροσώπους διαδικτυακών κόμβων προώθησης ταξιδιών, ο κ. Γερουλάνος είχε συνάντηση με τον ανώτερο διευθυντή Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, Αφρικής και Ασίας του διαδικτυακού τόπου κρατήσεων Trip Advisor.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη δυναμική που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή η ελληνική αγορά σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, αλλά κυρίως στην ανάγκη να αλλάξει το σύστημα «αστεροποίησης» στα ελληνικά ξενοδοχεία.

Επόμενη συνάντηση ήταν αυτή με τον επικεφαλής ανάπτυξης της Εxpedia (head destination development ), Βerthold Holly, ο οποίος τόνισε πως ήδη υπάρχει σημαντική αύξηση κρατήσεων για την Ελλάδα.

Σήμερα, Τρίτη, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού θα συνεχίσει τις επαφές με σημαντικά μέσα ενημέρωσης και ταξιδιωτικούς πράκτορες, ενώ λίγο πριν από την αναχώρησή του θα έχει συνάντηση με Έλληνες ανταποκριτές στο Λονδίνο.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook