Ένας παρουσιαστής τοπικού ιρακινού τηλεοπτικού σταθμού σκοτώθηκε χθες το βράδυ στο Τικρίτ, στο κέντρο του Ιράκ, από την έκρηξη μαγνητικής βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του επαρχιακού συμβουλίου Τζαμάλ αλ Ντουλάιμι.

Ο Καμιράν Σαλαχεντίν, δημοσιογράφος του καναλιού Σαλαχεντίν, σκοτώθηκε επιτόπου από την έκρηξη που σημειώθηκε ενώ κυκλοφορούσε στην κύρια οδό της πόλης αυτής, η οποία βρίσκεται 160 χλμ. βορείως της Βαγδάτης.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το κανάλι Σαλαχεντίν δημιουργήθηκε το 2004 από τις αμερικανικές δυνάμεις και στη συνέχεια χρηματοδοτείται από το επαρχιακό συμβούλιο. Ο δημοσιογράφος ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά.

Σύμφωνα με έναν απολογισμό του Ιρακινού Παρατηρητηρίου της Ελευθερίας του Τύπου, που δημοσιεύθηκε πριν από τη δολοφονία αυτή, 258 εργαζόμενοι σε μέσα ενημέρωσης έχουν σκοτωθεί μετά την εισβολή που πραγματοποίησαν το 2003 στο Ιράκ οι υπό τις ΗΠΑ δυτικές δυνάμεις. Από τα θύματα αυτά, τα 22 ήταν ξένοι δημοσιογράφοι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook