Στο πρόγραμμα «FUTURE LIBRARY: Προώθηση Καινοτομίας, Δημιουργικότητας και Κοινωνικών Δικτύων» που αφορά στις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες εντάχθηκε η Σακορράφειος Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, η οποία βρίσκεται στο Καστέλλι.

Το Future Library οραματίζεται να φέρει τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας στην καρδιά των τοπικών κοινοτήτων ως μια νέα πηγή πολιτισμικού ενδιαφέροντος, παρέχοντας χρηματική υποστήριξη για το υλικό επικοινωνίας και προβολής πρωτοπόρων δράσεων, αλλά και ενισχύοντας τις βιβλιοθήκες με την προσφορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού και με τον εμπλουτισμό της συλλογής τους.

Στα πλαίσια του προγράμματος, θα διεξαχθεί καλοκαιρινή εκστρατεία σε όλη την Ελλάδα με τίτλο «Διαδρομές με Πυξίδα την Βιβλιοθήκη» που θα απευθύνεται σε μικρά και μεγάλα παιδιά. Στόχος της εκστρατείας είναι να προωθήσει την ανάγνωση, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία στους μελλοντικούς χρήστες των Δημοτικών και Δημοσίων Βιβλιοθηκών. Πρόκειται για δράση που αποσκοπεί να φέρει πιο κοντά τις βιβλιοθήκες με τις τοπικές κοινωνίες.

Στην κατεύθυνση αυτή, οι βιβλιοθήκες θα συντονίσουν καλοκαιρινές εκστρατείες που θα διοργανώσουν οι δημιουργικές δυνάμεις των τοπικών κοινωνιών. Στα πλαίσια αυτά, η Σακορράφειος Δημοτική Βιβλιοθήκη θα πραγματοποιήσει τη δική της εκστρατεία τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, με δράσεις που θα ανακοινωθούν τον προσεχή Ιούνιο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook