Σύμφωνα με την ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ θεωρείται οριστική η χρήση κοκαίνης απο τον Πολυχρόνη Βεζυρίδη αφού και το δεύτερο δείγμα ήταν θετικό. Έτσι η τιμωρία του έμπειρου τερματοφύλακα μπορεί να φτάσει ακόμη και τα δύο χρόνια, γεγονός που θα σημάνει το τέλος της καριέρας του.

Η είδηση προκάλεσε μούδιασμα στους ανθρώπους του ΟΦΗ, ωστόσο τους δικαιώνει για την στάση τους, αφού κράτησαν εξ αρχής σαφείς αποστάσεις απο την υπόθεση. Μάλιστα για αυτή την στάση τους είχαν δεχτεί την κριτική του 38χρονου γκολκίπερ.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Λίγκας αναφέρει:

''Σε έλεγχο ντόπινγκ (λήψη δειγμάτων ούρων) που σας έγινε στις 26-2-2012 κατά την διάρκεια του αγώνα Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ – ΟΦΗ, από την εργαστηριακή ανάλυση προέκυψε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα για το Β΄ δείγμα, στο οποίο ανιχνεύθηκε η ουσία Κοκαΐνη, το οποίο, θεωρείται οριστικό. Ήτοι για παράβαση του άρθρου 24 του Π.Κ. της ΕΠΟ σε συνδυασμό με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 34912/11 και την Απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού 3956/12 και των σχετικών διατάξεων του Κεφαλαίου ΙΙ του Κανονισμού Ελέγχου Φαρμακοδιέγερσης στις Διοργανώσεις και εκτός των Διοργανώσεων της FIFA''

Με ανακοίνωση του ο πορτίερο του ΟΦΗ δήλωσε αισιόδοξος πως θα δικαιωθεί. Συγκεκριμένα ο Βεζυρίδης τόνισε :

 "Στα είκοσι και πλέον χρόνια της παρουσίας μου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, δεν έχω δώσει ποτέ το παραμικρό δικαίωμα με τη συμπεριφορά μου εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Οι εκατοντάδες φίλοι, τους οποίους έκανα μέσα από την αφιέρωσή μου στον αθλητισμό, αλλά και όλοι όσοι με γνωρίζουν, είναι βέβαιοι για το ποιόν και την ακεραιότητα του χαρακτήρα μου. Γνωρίζουν καλά ότι δεν είχα ποτέ καμία σχέση με ουσίες, όπως αυτή που μου καταλογίζεται από τα αποτελέσματα του ελέγχου ντόπινγκ.

Δυστυχώς, η σημερινή εξέλιξη επιβεβαιώνει τους αρχικούς φόβους μου, ότι έχω πέσει θύμα σκευωρίας. Ξεκαθαρίζω απόλυτα ότι ουδέποτε έκανα εν γνώσει μου χρήση οποιασδήποτε απαγορευμένης ουσίας. Δεν θα έθετα ποτέ σε κίνδυνο την υγεία μου, την υπόληψή μου και την οικογενειακή μου γαλήνη, πόσο μάλλον τώρα στα 38 μου χρόνια. Θα παλέψω μέχρι τέλους για να δικαιωθώ και είμαι βέβαιος ότι η αθλητική δικαιοσύνη θα πειστεί για την αθωότητά μου."