Μέχρι και την Κρήτη είχε απλώσει τα πλοκάμια της εγκληματική οργάνωση με \”έδρα\” την Αθήνα,  η οποία πωλούσε πλαστά φορολογικά στοιχεία σε επιχειρήσεις προκειμένου να γλιτώσουν φόρο ή ακόμα και να πετύχουν επιστροφή ΦΠΑ.

Την οργάνωση εξάρθρωσε η ασφάλεια Αττικής η οποία ξετύλιξε το κουβάρι της δράσης των επιτήδειων που  πλαστογραφούσαν φορολογικά στοιχεία και στη συνέχεια τα πωλούσαν σε επαγγελματίες, επιχειρήσεις και εταιρείες, σε όλη την Ελλάδα και κυρίως σε Αττική, Κρήτη, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Εύβοια.

Τα μέλη της σπείρας είναι ένας 63χρονος και ένας 59χρονος Έλληνας καθώς και ένας 31χρονος αλβανικής υπηκοότητας, οι οποίοι συνελήφθησαν ενώ αναζητείται το τέταρτο μέλος της οργάνωσης.

Η έδρα της… επιχείρησης ήταν στην Δραπετσώνα, ενώ τα γραφεία της ήταν εξοπλισμένα με ειδικά μηχανήματα και πλαστές σφραγίδες.

Σε έρευνα της αστυνομίας στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 47 σφραγίδες διαφόρων επιχειρήσεων, φορολογικά στοιχεία, όπως τιμολόγια παροχής υπηρεσιών, πιστωτικά τιμολόγια, τιμολόγια αγοράς, δελτία αποστολής, μπλοκ αποδείξεων πληρωμής, πλήθος διάτρητων, σε σήμανση διαφόρων ΔΟΥ, μπλοκ επιταγών τραπεζών, βιβλιάρια καταθέσεων, φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, γεμιστήρας πιστολιού και ένα ξίφος.

Το κύκλωμα δρούσε τα τελευταία τρία χρόνια, και τα κέρδη του ήταν πολύ μεγάλα καθώς για κάθε πλαστό φορολογικό στοιχείο που πωλούσε λάμβανε σαν αμοιβή, ποσοστό 8%-12% του ποσού που αναγραφόταν σε αυτό. Το ποσό που ζημιώθηκε το Δημόσιο είναι πολύ μεγάλο, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας των αστυνομικών αρχών.

Να σημειωθεί ότι στη Κρήτη τον περασμένο διάστημα ήρθε στην επιφάνεια μεγάλη κομπίνα με επιστροφή ΦΠΑ σε αγρότες μέσα από εικονικά τιμολόγια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook