Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Χανιών ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 14921/23-03-2012 έγγραφο του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και μετά από πολλές παραστάσεις αγροτών οι οποίοι υφίστανται οικονομική επιβάρυνση με το «ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών μέσω του λογαριασμού κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος», για κτίσματα τα οποία χρησιμοποιούν ως αγροτικές αποθήκες, τις οποίες χρησιμοποιούν προκειμένου να διευκολύνονται στις πάσης φύσης αγροτικές εργασίες τους, πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα τα κτίσματα αυτά να εξαιρεθούν από την καταβολή του παραπάνω ειδικού τέλους.

Αρμόδια για την διαπίστωση της πραγματικής χρήσης των αποθηκών είναι η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Χανιών. Για να γίνει αυτό θα εκδίδεται σχετική βεβαίωση μετά από αίτημα των ενδιαφερομένων ότι «το συγκεκριμένο κτίσμα – αγροτική αποθήκη χρησιμοποιείται για κύρια αγροτική χρήση».

Οι βεβαιώσεις αυτές θα αφορούν σε κτίσματα τα οποία έχουν κατασκευαστεί νόμιμα, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Χανίων στα τηλέφωνα 2821346530 και 2821346535.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook