Σε 48ωρη απεργία στις 5 και 6 Απριλίου προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, μετά τις νέες δραστικές περικοπές που αποφασίστηκαν από το υπουργείο Υγείας.

Στις 4 Απριλίου (αύριο) έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο Ωνάσειο παρουσία του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου, και του γενικού γραμματέα του υπουργείου κ. Πολύζου, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων του Ιδρύματος Ωνάση και της διοίκησης του νοσοκομείου, αποφασίστηκε περαιτέρω μείωση των μισθών των εργαζομένων έως και 45%.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στο Ωνάσειο έχουν ήδη υποστεί μισθολογικές μειώσεις ενώ έχει κοπεί επίσης το επίδομα Χριστουγέννων, Πάσχα και διακοπών, ενώ ήδη σημειώνονται καθυστερήσεις στην έγκαιρη καταβολή των μισθών, οι οποίοι όταν καταβάλλονται δεν καταβάλλονται στο ακέραιο, αλλά έναντι. Παράλληλα προγραμματίζονται απολύσεις περίπου 300 εργαζομένων από το μη ιατρικό προσωπικό και 35 από το ιατρικό προσωπικό. Επίσης, όπως πληροφορήθηκαν οι εργαζόμενοι αποφασίσθηκε ακόμη το κλείσιμο ορισμένων τμημάτων του νοσοκομείου, καθώς και η παραχώρηση άλλων τμημάτων σε ιδιώτες του χώρου της υγείας, κάτι που επιχειρήθηκε και κατά το παρελθόν αλλά απετράπη.

Οι ιδιώτες επιχειρηματίες του χώρου της υγείας και κυρίως μεγάλα διαγνωστικά κέντρα έχουν εκφράσει από ετών το ενδιαφέρον τους να αναλάβουν την εκμετάλλευση των μικροβιολογικών εργαστηρίων και των εξωτερικών ιατρείων του Ωνασείου, δύο από τα πιο κερδοφόρα τμήματα του νοσοκομείου ακριβώς επειδή εξυπηρετούν εξωτερικούς ασθενείς που πληρώνουν για τις εξετάσεις τους και όχι μόνον τους εσωτερικούς ασθενείς του νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν επίσης ότι το νοσοκομείο λειτουργεί με σοβαρότατες ελλείψεις σε αναλώσιμα, ακόμη και γάζες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook