Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Γενική Συνέλευση των ομάδων της FOOTBALL LEAGUE 2 με θέμα τα προβλήματα της κατηγορίας . Για να μπορέσουν  ομάδες  να γίνουν βιώσιμες να μην στηρίζονται   σε ένα άτομο ή σε χορηγίες  αλλά σε ίδια έσοδα από τα μέλη και τους μετόχους των συλλόγων. Να υποχρεωθεί και η τοπική κοινωνία να πάρει θέση για την «επόμενη μέρα» εφόσον επιθυμεί βιώσιμο αθλητισμό.
Προτάσεις που υπεβλήθησαν από τον πρόεδρο κ. Σπύρο Καλογιάννη :
 
Δεν μπορεί  μια πόλη, δεδομένου και της οικονομικής κρίσης που υπάρχει  να έχει τρεις και τέσσερεις ομάδες στις εθνικές κατηγορίες. Θα πρέπει να ξεπεραστούν οι  όποιοι εγωισμοί και τα προβλήματα που υπάρχουν για να δημιουργηθεί μια ομάδα με όραμα και προοπτική.
 
Εφαρμογή των νέων συλλογικών συμβάσεων.
 
Εγγυημένος προϋπολογισμός με πλαφόν. Ειδική επιτροπή Ελέγχου  (από τη Διοργανώτρια)  με κύριο στόχο τον έλεγχο, προ της ενάρξεως της αγωνιστικής περιόδου, των  προϋποθέσεων και κριτηρίων  για τη συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα.
 
Οικονομικό FAIR PLAY και προσδιορισμός ορίων στις μεταγραφές.
 
Ειδική επιτροπή από τη Διοργανώτρια που θα ελέγχει τα οικονομικά δεδομένα των ΠΑΕ που δεν θα  προσκρούουν στο Δημόσιο Συμφέρον.
 
Απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση των δελτίων και την επικύρωση των συμβολαίων η  ύπαρξη  Φορολογικής και Ασφαλιστικής Ενημερότητας
 
Πριμοδότηση των ομάδων με τις λιγότερες πειθαρχικές ποινές.
 
Κριτήρια ομάδων
Γηπεδικές εγκαταστάσεις
Εικόνα ομάδος
Συμμετοχικότητα της τοπικής κοινωνίας.
Πλαφόν
 
1όμιλος Γ΄ Εθνικής από την περίοδο 2013 – 2014
 
Συμβούλιο πολυμελές (μέχρι 15άτομα). Τα άτομα αυτά θα καλύπτουν ένα ποσό από τον προϋπολογισμό της ομάδας.  
 
     Μετά από είκοσι  μέρες θα πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τα προαναφερόμενα θέματα.
epae.org

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook