Ρουσφετολογική διάταξη μεγατόνων επιχείρησε να περάσει «στα κρυφά» ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης και να νομοθετήσει έκπτωση κατά 80% στα ποσά που πρέπει να πληρώσουν όλοι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων των νομών Ξάνθης και Ροδόπης προκειμένου να τα τακτοποιήσουν.

Συγκεκριμένα, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Ολομέλειας όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για τα ταξί, πραγματοποιήθηκε η τυπική διαδικασία της ψήφισης επι του συνόλου του ν/σ του υπουργείου Περιβάλλοντος για τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό ( την περασμένη εβδομάδα έγινε η ψήφιση επι της αρχής και επι των άρθρων).

Και ενώ σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής δεν επιτρέπονται αλλαγές και προσθήκες κατά την συγκεκριμένη διαδικασία (σ.σ. εκτός εάν υπάρχει σύμφωνη γνώμη από το σύνολο των κομμάτων) ο κ. Σηφουνάκης ενημέρωσε ότι στις ευνοϊκές διατάξεις που προβλέπουν έκπτωση 80% του χρηματικού ποσού για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων εκτός του μουσουλμανικού πληθυσμού εντάσσεται όλος ο πληθυσμός των νομών Ξάνθης και Ροδόπης.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική μορφή της συγκεκριμένης επιχειρούσε να άρει αδικίες του παρελθόντος όταν το ελληνικό κράτος αρνούταν να χορηγεί οικοδομικές άδειες στον μειονοτικό πληθυσμό και άρα τον εξωθούσε εκ των πραγμάτων στην παρανομία.

Πάντως, η αλλαγή της τελευταίας στιγμής ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, κυρίως από την πτέρυγα του ΛΑΟΣ με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπό τους Αστέριο Ροντούλη να φωνάζει από τα έδρανα «αυτά είναι ξεφτίλα και ντροπή». Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης διέκοψε την συνεδρίαση για λίγα λεπτά και με την επανέναρξη, ο κ. Φίλιππος Πετσάλνικος ζήτησε από τον υπουργό  να τηρήσει τον κανονισμό της Βουλής και να την αποσύρει όπως τελικά και έγινε…

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook