Έκρηξη, πιθανότατα από εμπρηστικό μηχανισμό, σημειώθηκε λίγο πριν τις εννέα το βράδυ έξω από το πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη στην οδό Ακαδημίας 35.

Από την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στον 5ο όροφο υπέστη ζημιές η είσοδος του γραφείου του κ. Σημίτη και στο σημείο έφθασαν 27 πυροσβέστες με εννέα οχήματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ανδρών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας η φωτιά ξέσπασε από την έκρηξη χωρίς όμως να μπορούν να προσδιορίσουν αν ήταν από γκαζάκια ή εκρηκτικό μηχανισμό.

Λίγα λεπτά αργότερα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, ενώ σημειώθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο του  γραφείου.

Τη στιγμή της έκρηξης υπήρχαν εργαζόμενοι στους κάτω ορόφους ενώ οι πυροσβέστες προσπαθούν να ανοίξουν την πόρτα του γραφείου του κ. Σημίτη προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα ούτε μάρτυρες που να είδαν άτομα να κινούνται περίεργα ή να απομακρύνονται από το σημείο.

Αξίζει δε να τονισθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού γίνεται στόχος μετά την εμπρηστική επίθεση της 29ης Ιανουαρίου του 2010.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook